hamburger-icon

Kliker.info

Stranka za BiH: Platforma za dovršenje procesa ujedinjenja Mostara

Stranka za BiH: Platforma za dovršenje procesa ujedinjenja Mostara

27 Augusta
02:14 2006

Gradski savjet Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) u Mostaru sačinio je prijedlog platforme za dovršenje procesa ujedinjenja Mostara, priopćeno je u subotu iz stranačke pres-službe. Stavovi na kojima se zasniva ovaj prijedlog su da Statut Grada Mostara koji je donio visoki predstavnik i podržale demokratske snage sadrži sve potrebne elemente za dovršenje procesa ujedinjenja grada Mostara.

"Očigledno je da Gradsko vijeće nema stvarnu vlast u Mostaru jer se odluke blokiraju u stranačkim centrima moći, gdje pojedine snage očekuju da će prije promijeniti postojeći Statut nego postojeće stanje u gradu", priopćeno je iz SBiH. Ova stranka predlaže visokom predstavniku mjere sankcioniranja odgovornih za "probijanje" rokova za konačno ujedinjenje i funkcioniranje javnih i komunalnih poduzeća, urbanističkih zavoda, kulturnih, obrazovnih, zdravstvenih i drugih ustanova te postavljanje novih kadrova i ultimativno zaduženje gradonačelnika i izvršne vlasti za potpunu provedbu Statuta grada Mostara.

Predlaže i donošenje odluke o poštivanju Statuta grada Mostara i Ustava FBiH koji se odnosi na nacionalnu zastupljenost zaposlenih u Gradskoj upravi i svim javnim ustanovama u gradu Mostaru, kao i donošenje uredbe o ravnopravnom korištenju svih gradskih objekata koji se danas jednostrano koriste na etničkim principima. SBiH predlaže visokom predstavniku i da donese uredbu o vraćanju prijeratnih naziva svim ulicama u Mostaru do konačnog rješenja ovog problema.

(Fena)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podijeli

Jedan komentar

  1. Lissa
    Lissa 15 Decembra, 14:32

    My deepest sympathy to you all. I will always remember the fun times at Uncle Tom & Aunt Ala#2t8&17;s farm. Hold on to your memories and let them guide you during this time of sadness.

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku