hamburger-icon

Kliker.info

STOLAC: Bošnjački maturanti nisu dobili svjedočanstva

STOLAC: Bošnjački maturanti nisu dobili svjedočanstva

06 Jula
00:23 2008

Čak 160 učenika Srednje škole Stolac koji nastavu pohađaju po federalnom planu i programu ove godine nije dobilo ovjerene svjedodžbe o završenom razredu, pišu "Nezavisne"

Kako je za ”Nezavisne” izjavio Kasim Korjenić, koordinator za nastavu po federalnom programu Srednje škole Stolac, djeca nisu dobila ovjerene svjedodžbe jer federalni nastavni program nije uveden u Statut škole.

”Direktor škole Zdenko Milanović nije potpisao svjedodžbe jer nastava koja se izvodi po federalnom planu i programu nije uvedena u Statut škole, iako je ova škola u službenom registru HNŽ zavedena kao dvojezična i to još prije četiri godine. Dakle, postoji jedna zgrada, jedan menadžment i dva nastavna plana i programa, od kojih federalni nikada nije uveden u službeni statut”, rekao je Korjenić.

On pojašnjava kako Upravno vijeće škole ne želi federalni nastavni program ugraditi u školski statut.

”U Upravnom vijeću sjede samo predstavnici dijela škole koja izvodi nastavu po hrvatskom planu i programu. Oni jednostavno ne žele provesti zakon star četiri godine, kada je škola registrirana kao dvojezična. Direktor Milanović je do sada potpisivao svjedodžbe no evo ove godine to nije učinio”, rekao je Korjenić.

On kaže kako je poseban problem s maturantima koji imaju problema s upisom na fakultete.

”A sve se može riješiti za pet minuta ukoliko to Upravno vijeće želi”, rekao je Korjenić.

S druge, pak, strane Zdenko Milanović, direktor Srednje škole Stolac, za ”Nezavisne” je izjavio kako on ne može ”potpisati nešto u što nema apsolutno nikakav uvid”.

”Uopće ne znam kako se ta nastava izvodi. Nemam apsolutno nikakvog uvida u to, stoga nisam ni potpisao svjedožbe. Izvođenje nastave po federalnom nastavnom programu nije u Statutu škole i prema tome nije zakonsko. Ja se samo držim slova zakona”, rekao je Milanović. On objašnjava kako se prije četiri godine u Srednjoj školi Stolac nastava pošla izvoditi po federalnom nastavnom planu ”usljed određenih političkih pritisaka”.

”Do sada smo nekako izdavali te svjedodžbe jer one djeci trebaju. Trenutno oni pokušavaju silom riješiti ovu situaciju i zbog toga se striktno držim zakona”, kazao je Milanović ne preciziravši tko su ”oni”. Milanović je zaključio da ne može potpisivati nešto što nije u skladu sa zakonom unatoč tome što, kako kaže, nastoji biti što humaniji.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku