hamburger-icon

Kliker.info

Srpska mafija “posušila” hercegovačke kladionice

Srpska mafija “posušila” hercegovačke kladionice

10 Decembra
01:05 2006

Organizirana ‘kladioničarska mafija’ iz Srbije za dvije nedjelje ‘posušila’ je blagajne nekoliko hercegovačkih sportskih kladionica za iznos veći od milijun maraka kladeći se na teniske mečeve čiji su rezultate od igrača unaprijed kupili.
Najveća kladioničarska pljačka, kako su pražnjenje svojih blagajni okarakterizirali vlasnici nekoliko hercegovačkih kladionica, dogodila se prošle nedjelje. Na pet kupljenih teniskih rezultata srpska mafija zaradila je, prema procjenama koje prenosi Večernji list, 700.000 KM.

Najveću prošlonedjeljnu svotu od 397.000 KM isplatila je sportska kladionica “Williams” sa sjedištem u Širokom Brijegu. U slučaju da njihova nadzorna služba nije na vrijeme otkrila da se na kupljene teniske mečeve stavljaju golemi iznosi novca – srpska kladioničarska mafija inkasirala bi puno izdašniji financijski plijen, a po nekim procjenama, planirali su uzeti između dva do tri milijuna maraka. sportske kladionice “Williams” Jakov Pinjuh ističe da su sporni novac isplatili preko svojih poslovnica u Sarajevu, gdje su dobitni listići i uplaćivani.

– Radilo se o teniskim mečevima Bognol-J.Garcia, Junqueira-Hipperdinger, Vico-Lipolla, Economimidis-Meffrt, Stakhovsky-Goodall; na njih je u nekoliko naših poslovnica u Sarajevu za par minuta prije početka meča stavljeno oko 8.000 KM. Kad smo uvidjeli da nešto nije u redu napravili smo blokadu na kupljene rezultate, a kladioničarima s područja Srbije isplatili smo dobiveni iznos, bez bilo kakvih problema i daljnjih istraga na koje u takvim slučajevima imamo pravo – kazao je Večernjem listu Jakov Pinjuh, direktor “Williamsa”, dodajući da su se isti ljudi na iste rezultate kladili i u ostalim sportskim kladionicama u BiH.

Sinkronizirana akcija kladioničarskih mafijaša iz Srbije počela je, kako doznaje list, 14. studenoga, i to na kupljene teniske mečeve Kuobek-Economimidis, Vico-Godall. Kupljeni mečevi teniskog četverca prevarantima su poslužili kao ogledni primjer. Na tim rezultatima samo u jednoj kladionici s područja BiH zaradili su oko 200.000 KM. Kad je stanje na terenu snimljeno, 24. studenoga srpska mafija na desetak uplatnih mjesta u Sarajevu uplaćuje par tisuća maraka na već spomenute teniske mečeve u kojima su sudionici prevare ponovo grčki tenisač Economimidis, talijanski Vico, koji je, spomenimo, zajedno s Ljubičićem ove godine prošao u treće kolo uglednog teniskog turnira Roland Garros, kao i Britanac Godall.

Sumnja na dirigirani rezultat pada kad na nekom challenger turniru 400. plasirani glatko pobjedi 100. plasiranog. Ta ekipa tenisača sklonih kupnji rezultata, tvrde "Večernjakovi" sugovornici, već se nalaze na tzv. crnim kladioničarskim listama. Srpska kladioničarska mafija, po nekim procjenama, kupila je te mečeve za nekoliko tisuća dolara.

(Večernji list)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku