hamburger-icon

Kliker.info

Spriječeno izlaganje karikature poslanika Muhameda u Washingtonu

Spriječeno izlaganje karikature poslanika Muhameda u Washingtonu

29 Maja
15:03 2015

metrwas321Zvaničnici zaduženi za saobraćaj u Washingtonu  spriječili su plan američkog lobija za slobodu govora da izloži kontroverznu karikaturu poslanika Muhameda u metrou.Američka inicijativa za odbranu slobode htjela je izložiti karikaturu koja je osvojila prvu nagradu na jednoj izložbi u Texasu početkom mjeseca, na kojoj je policija ubila dvije naoružane osobe.Zvaničnici zaduženi sa saobraćaj u Washingtonu u četvrtak su zabranili političke, vjerske i aktivističke oglase u metrou.

Kritika aktivista

Osnivač Američke inicijative za odbranu slobode Pamela Geller oštro je kritizirala odluku o zabrani oglasa, rekavši da se radi o napadu na slobodu govora.”Ove kukavice mogu tvrditi da povećavaju sigurnost ljudi, ali ja tvrdim suprotno. Zbog toga je za Amerikance svuda daleko opasnije”, poručila je ona.Geller tvrdi da je karikatura “političko mišljenje”, koje ne sadrži nikakvo nasilje.Njena organizacija, koju su protivnici okarakterizirali kao grupu koja širi mržnju, izlagala je kontroverzne oglase u metroima i autobusima u Chicagu, Philadelphiji i San Franciscu, kao i u Washingtonu 2012. godine.

(Kliker.info-Tanjug)

Podijeli

Jedan komentar

  1. Adnan Koljindar
    Adnan Koljindar 29 Maja, 21:22

    Ni americka, ni inicijativa, ni sloboda govora….veze s vezom nema. Hanuma Geler je cionisticku provokatorka maskurana u Amerikanku.

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku