hamburger-icon

Kliker.info

Spomenik Brus Liju bit će postavljen 22. aprila

Spomenik Brus Liju bit će postavljen 22. aprila

16 Aprila
22:26 2007

Iako je bista kung-fu borcu Brus Liju trebala biti ponovo postavljena u Veliki park u Mostaru do prvog dana proljeća, spomenik će još uvijek sačekati na svoje postavljanje. Prema riječima Marice Raspudić jedne od osoba zadužene za rekonstrukcije gradskog parka spomenik bi trebao biti postavljen 22 aprila kada će biti obilježen Međunarodni dan planete Zemlje

– Još uvijek radimo na rekonstrukciji gradskog parka tako da će postavljanje spomenika morati pričekati. Nadamo se da će spomenik biti postavljen na dan planete Zemlje uz odgovarajuću ceremoniju, kazala je Raspudić.


S obzirom da je spomenik Brus Liju oštećen potrebno je uraditi određene popravke kako bi se on i mogao postaviti u gradskom parku.

– Oštećenja na spomeniku nisu velika tako da ga neće biti potrebno slati u Zagreb. Opravke na njemu će se moći uraditi i u Mostaru, naravno sa ljudima iz Zagreba koji su i autori spomenika, kazala je Raspudić te dodala kako će oko spomenika biti postavljen videonadzor kako bi se spriječila krađa ili oštećenje samog spomenika. 

Samir Đuderija (Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku