hamburger-icon

Kliker.info

Spektakl na Koševu : Kodro i prijatelji nadigrali Bolićevu ekipu

Spektakl na Koševu : Kodro i prijatelji nadigrali Bolićevu ekipu

02 Juna
01:24 2008
Preko 15.000 zaljubljenika u najvažniju sporednu stvar na svijetu okupilo se danas na Koševu kako bi dali svoj doprinos konačnom ozdravljenju bosanskohercegovačkog nogometa.Veliki broj nogometnih legendi našao su u obje ekipe, koje su predvodili smjenjeni izbornik Meho Kodro i njegov prvi pomoćnik Elvir Bolić. Za Kodrinu ekipu od početka su nastupili: Sedin Tanović, Mirza Kapetanović, Edin Mujčin, Dževad Šaćirbegović, Bulend Biščević, Vedin Musić, Anel Karabeg, Senad Repuh, Sergej Barbarez, Meho Kodro, Nudžein Geca. Žute dresove ekipe Bola i prijatelji od početka su obukli sljedeći igrači: Mirsad Dedić, Nermin Šabić, Muhamed Konjić, Mirza Varešanović, Sead Halilović, Almir Turković, Mirsad Bešlija, Samir Muratović, Predrag Pašić, Mersad Kovačević, Elvir Bolić. Pred nabrojanih svoj doprinos današnjem spektaklu na Koševu dalo je još dosta velikih imena bosanskohercegovačkog nogometa, a mi ćemo spomenuti i one koji su na sva zvona najavljivali svoj dolazak a na kraju se nisu pojavili. Tako je Elvir Baljić izjavljivao kako prvim avionom stiže u Sarajevo, a nije došao. Mehmed Baždarević je svoj izostanak opravdao neodgodivim obavezama u klubu, dok je Faruk Hadžibegić, kao uostalom i mnogo puta do sada, izradio.Iako je rezultat bio u drugom planu spomenimo da su Bola i prijatelji vrlo rano došli do uvjerljive prednosti od 4:0, ali se Kodrina momčad nije predavala i do kraja je uspjela u potpunosti preokrenuti rezultati i slaviti sa 11:9.Okupljeni gledatelji vidjeli su nekoliko prekrasnih poteza, a mi bi svakako izdvojili majstorski pogodak sadašnjeg trenera Veleža, Anela Karabega, koje je sa tridesetak metara zabio pravi euro-gol.Jedan od dirljivijih trenutaka na utakmici bio je kada su igru napuštali Kodro, Bolić i Barbarez praćeni ovacijama s tribina. Ovo je nešto što se riječima ne može opisati. Ovi navijači koji su došli su jasna poruka da je napokon došlo vrijeme za promjene i vrijeme da naš nogomet krene uzlaznom putanjom, rekao je u tim trenucima ljubimac navijača Sergej Barbarez, dodavši još jednom da je se igrački oprostio od reprezentacije, ali da je tu da pomogne na neki drugi način.Kao što smo već spomenuli utakmica je završena pobjedom Kodrine momčadi, ali je to najmanje važno. Ono što je najvažnije je zajednička poruka svih koji su danas bili na Koševu, a to je da je došlo krajnje vrijeme da se nešto pokrene s mrtve točke.Utakmicu Kodro, Bola i prijatelji direktno je prenosila Federalna televizija, koja je i glavni organizator spektakla na Koševu. Pored Sabahudina Topalbećirevića utakmicu je komentirao i Bakir Hadžiomerović, urednik političkog magazina 60 minuta, koji se u nekoliko navrata jasno i glasno spomenuo glavnih krivaca za sadašnje stanje u kojem se nalazi bosanskohercegovački nogomet i naša reprezentacija.
Dugo traje nezadovoljstvo nogometne javnosti radom Saveza. Gospodo, vrijeme vam je da odete – Savez napolje! jedan je od komentara popularnog Bakira.Iako su obje momčadi bile sastavljene uglavnom od veterana, teško je bilo ne primijetiti da među njima ima igrača, koji bi komotno mogli još uvijek igrati u Premijer ligi, a neki i za reprezentaciju.
Pa sigurno da ima tu igrača i za A reprezentacije, kroz smijeh priča Mirsad Bešlija. Ovdje smo svi sa jednim ciljem, a to je da pomognemo bh. nogometu da konačno krenemo naprijed.Legendarni nogometaš Sarajeva, Almir Turković, oprostio se od aktivnog igranja nogometa na današnjem humanitarnom spektaklu Kodro, Bola i prijatelji.
Više je razloga zbog kojih sam danas na Koševu. Podržavam humanitarni karakter ove utakmice, a tu sam i da iskažem poštovanje bosanskohercegovačkim legendama. Ranije sam se bavio nogometom, bio sam golman i Enver Marić je bio jedan od mojih idola. Znam i kakva je poruka ovoga susreta i želim da kažem da su profesionalizam i znanje ključne karakteristike u svim oblastima u državi. Trebaju svi da se profesionalno bave svojim poslom, smatra visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak.   (Kliker.info-Sportin)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku