hamburger-icon

Kliker.info

Specijalci uz komesara : Jedinice za podršku MUPKS-a izrazila “apsolutnu podršku” Haliloviću

Specijalci uz komesara : Jedinice za podršku MUPKS-a izrazila “apsolutnu podršku” Haliloviću

15 Februara
16:38 2019

Policijski službenici Jedinice za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo izrazili su “apsolutnu podršku” policijskom komesaru Mevludinu Haliloviću koji je negativno ocjenjen za rad u 2017. godini.

Kako javlja TV N1 službenici Jedinice za podršku MUP-a KS napomenuli su kako je došlo do pozitivnih pomaka u njihovom radu upravo u periodu kada je Halilović došao na čelo Uprave policije MUP-a KS.

“Posebno ističemo spajanje dvije jedinice u Sektor za policijsku podršku MUP-a KS u u cilju što efikasnijeg djelovanja navedenih jedinica, zatim materijalno tehničkom opremanju Sektora za policijsku podršku u vidu opreme i to nabavke novih službenih vozila, vatrenog oružja – dugih cijevi, taktičkih prsluka, pancirnih ploča, kao i druge opreme koja je neophodna u obavljanju naših poslova i zadataka. Također, napominjemo da je u navedenom vremenu došlo i do pozitivnih pomaka u vidu unapređenja policijskih službenika kroz redovno unapređenje u viši čin, kao i u zasnivanju radnog odnosa za nove policijske službenike uz primjetno zadovoljstvo policijskih službenika”, naveli su u saopštenju.

Službenici Jedinice za podršku naglasili su i niz uspješnih akcija koje su provedene od navedene jedinice u vidu pretrage terena, kao i lociranja osoba gdje je tom prilikom uz rukovođenje policijskog komesara Mevludina Halilovića po prvi put došlo do pozitivne saradnje između više policijskih agencija u cilju lociranja i pronalaska navedenih osoba.

“Pored navedenog, po naredbi policijskog komesara Jedinica za podršku MUP-a KS je dodatno pojačala prisustvo na terenu u vidu patrolne djelatnosti, kontrolnih punktova na području Kantona Sarajevo što je u znatnoj mjeri poboljšalo sigurnosnu situaciju i stvorilo sigurno okruženje za građane Kantona Sarajevo. U vezi svega navedenog, kao i mnoštva drugih stvari pružamo bezrezervnu podršku policijskom komesaru Mevludinu Haliloviću te se nadamo njegovom ostanku na čelu Uprave policije i stvaranju još boljih uslova za naš rad”, poručili su iz Jedinice za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku