hamburger-icon

Kliker.info

Spahić uzvratio Sušiću : “Optužbe koje je uputio meni i Edinu zaista ne stoje “ (Video)

Spahić uzvratio Sušiću : “Optužbe koje je uputio meni i Edinu zaista ne stoje “ (Video)

15 Marta
05:02 2014

Spaha55Emir Spahić, kapiten fudbalske reprezentacije BiH  javio se ekskluzivno, linkom iz Minhena u Centralni dnevnik sa Senadom Hadžifejzovićem. Otvoreno, iskreno i samokritički vođa bh. zmajeva je govorio o svemu što se dašava u ekipi posljednjih nekoliko mjeseci, posebno o njegovom i Džekinom odnosu sa selektorom Sušićem.Poraz od ekipe Egipta Spahić je nazvao traumom, jer kaže da je od dolaska ekipe na pripreme, treninga i atmosfere u hotelu sve ličilo na debakl i traumu.

Naveo je da je bilo za očekivati kritike i zvižduke, ali on smatra da je to zaslužila cijela ekipa i stručni stožer, a ne samo Edin Džeko. “Zašto nisu meni zviždali? Sve moje lopte sam dao protivniku, za dva gola sam ja indirektno krivac i onda se sve prelomi preko leđa naše najveće zvijezde i čovjeka koji je možda najzaslužniji za naš odlazak u Brazil“, izjavio je Spahić. Dodao je da je on iz tih zvižduka izvukao nešto pozitivno, i da mu je jasno da je narod promijenio sliku o reprezentaciji. Pozvao ih je da nikada ne sumnjaju u igrače jer ih neće iznevjeriti onda kada to bude najpotrebnije.

Komentirajući  zašto selektor Safet Sušić nije zamijenio Edina Džeku kada je on to tražio, Spahić je  rekao da on smatra da je selektor to trebao ispoštovati jer je to obećao Džeki pred njim.“Pape je jedan od zaslužnijih ljudi zbog čega smo ovdje i što idemo u Brazil. On je vođa, čovjek koji je prošao puno ovakvih trenutaka i posljednji je koji smije izgubiti kompas. Ne smije izgubiti konce iz ruku, a to se nažalost sada dogodilo“, izjavio je Spahić odgovarajući na pitanje Senada Hadžifejzovića šta on kao kapiten misli o selektoru Sušiću, njegovoj taktici, stavu i ponašanju.

“Optužbe koje je uputio meni i Edinu zaista ne stoje i to je jedna bolna tačka svega što se dogodilo“ rekao je kapiten bh.reprezentacije odgovarajući na Sušićevu izjavu da on i Džeko neće sastavljati tim dok je on selektor.Spahić je pojasnio da on nikada nije imao namjeru urgirati za bilo kojeg igrača, ali da je njegova obaveza kao kapitena da brine o njima. Kaže da je selektor Sušić morao očekivati njegova pitanja o Ibričiću, Rahimiću, Pandži, Zahiroviću, Zlatanu Muslimoviću, jer je to njegova obaveza i zato je kapiten.On je pojasnio kako je uopšte došlo do ove situacije. “Emir Spahić i Edin Džeko nisu imali namjeru nikome krojiti sastav, ali sastanak prije utakmice između nas trojice bio je o tome kako što bezbolnije pripremiti put za Brazil. Među pitanjima je bilo i ono o igračima koji nisu na listi i žao mi je što je slektor možda slučajno, a možda i namjerno spomenuo kako ja i Edin štitimo Ibričića ili Rahimića. Nije to komplentna priča i  ja mogu pručiti da to što je izašlo u tom intervjuu nije istina.“

Kapiten bh.reprezentacije je prizano da je svima u timu jako teško, jer su jaka i  zdrava grupa, mala familija koja do sada nikada nije imala ovakvih problema.Poručio je da je on spreman zaštiti ekipu pa i od selektora, jer niko nema pravo narušavati nešto što je lijepo.Na pitanje Senada Hadžifejzovića šta je sa mladim  igračima, treba li ih pozvati da igraju za Reprezentaciju BiH, Spahić je rekao da je obaveza i medija i igrača da svako bh.dijete vrate pod zastavu BiH, ali da svaki igrač koji ne osjeti bar malo u srcu ono što osjećaju sadašnji reprezentativci ali i oni prije njih, ne treba ni biti dio ove priče.Ljubav Bosanaca i Hercegovaca prema ovoj ekipi pozala se do sada nebrojeno puta, istako je Spahić pozvavši navijače da pomognu reprezentaciji kako bi mirni i zadovoljni otišli u Brazil i napravili nešto čime će se svi ponositi do kraja života.“Kada izađemo na travnjak u Brazilu, opet ćete se osjećati ponosno“, poručio je navijačima Emir Spahić, kapiten bh. Zmajeva. (Kliker.info-Face)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku