hamburger-icon

Kliker.info

Šokantna odluka suda u Rimu : Amanda Knox i Raffaele Sollecito oslobođeni krivnje (Video)

Šokantna odluka suda u Rimu : Amanda Knox i Raffaele Sollecito oslobođeni krivnje (Video)

28 Marta
06:58 2015

Amanda22Presudom Vrhovnog kasacijskog suda u Rimu u petak kasno uvečer završena je sudska trakavica oko ubojstva engleske studentice Meredith Kercher, silovane i zaklane na Sve svete 2007 u Perugi. Njezina „cimerica“ Amerikanka Amanda Knox (koja se na Facebooku predstavljala kao „Foxie Knoxie“) i njezin tada friški domaći ljubavnik Raffaele Sollecito, oslobođeni su krivnje, pošto su prethodno odležali po četiri godine u zatvoru.

Naime, u prvom stupnju osuđeni su, jer je sud bio uvjeren da je baš Knox zaklala Meredith, koja se oduprla razuzdanoj seksualnoj „igri“. Nakon toga prvostupanjskoga, dva drugostupanjska i dva trećestupanjska suđenja jedini krivac ostao je Rudy Guedé, rođen u Obali Bjelokosti i usvojen u Italiji, koji se još u prvom stupnju nagodio za 17 godina zatvora, za ubojstvo „u sukrivnji s drugima“, ali se nikada nije odlučio reći što se dogodilo i tko su bili ti „drugi“.

Nikada se neće doznati ni kako je Amanda Knox znala što se događalo u krvavoj kući iako je tvrdila da nije bila ondje u momentu ubojstva ni zašto je optužila Patricka Lumumbu iz Konga a ne Guedéa (za tu klevetu je osuđena na 3 godine zatvora).Malo je koji kriminalni proces u Italiji praćen s tolikom međunarodnom pozornošću (pa i pritiskom) – ali žrtva, koja je ostala u drugom planu, nije dobila sudsku zadovoljštinu.

(Kliker.info-Jutarnji list)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku