hamburger-icon

Kliker.info

Slučaj revizija postupka protiv Srbije : Crnadak najavio disciplinski postupak protiv ambasadorice Čolaković !

Slučaj revizija postupka protiv Srbije : Crnadak najavio disciplinski postupak protiv ambasadorice Čolaković !

29 Marta
16:18 2017

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je da će pokrenuti disciplinski postupak protiv ambasadora BiH u Holandiji Mirsade Čolaković, koja je odbila da njegovo pismo u vezi sa revizijom presude po tužbi protiv Srbije, proslijedi Međunarodnom sudu pravde u Hagu.

Komisija koja je ispitivala ovaj slučaj završila je svoj posao i predala izvještaj u moj kabinet, a na osnovu onog što sam vidio, očigledno je da je tu bilo kršenja procedura i zato će moj sljedeći potez biti pokretanje disciplinskog postupka protiv Čolakovićeve. Na kraju tog postupka, vidjećemo do kakvih sankcija i posljedica će doći“, rekao je Crnadak.

Crnadak kaže da je to njegova obaveza, jer na taj način brani institucije – i ministra inostranih poslova i Ministarstva inostranih poslova BiH.

Želim i da spriječim pokušaje paralelizma u radu institucija BiH, jer je paralelizam veoma opasan i može dovesti do eskalacije problema i nepovjerenja unutar BiH“, istakao je Crnadak.

Crnadak smatra da je potez Čolakovićeve, koja se oglušila o njegov zahtjev, a poslušala  naređenje bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da pismo ministra inostranih poslova BiH ne proslijedi Sudu u Hagu, bio vrlo nepromišljen i opasan po opšte odnose u BiH, zbog čega cijeli slučaj mora da ima odgovarajući epilog.

(Kliker.info-Srna)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku