hamburger-icon

Kliker.info

Slobodni zidari u akciji : Masoni planiraju novu regiju unutar Balkana

Slobodni zidari u akciji : Masoni planiraju novu regiju unutar Balkana

18 Juna
14:18 2014

masoni21Masonski lanac BiH povezuje osobe visokog morala, časne, poštene, slobodno misleće, tolerantne ljude svih nacionalnosti i religijske pripadnosti koji su lojalni svojoj domovini BiH bilo da su Bošnjaci, Hrvati, Srbi, Židovi itd.Ovo je poruka velikog majstora Velike lože BiH uz naglasak da “slobodni zidari ne kriju ništa, mi smo samo veliki entuzijasti, vrlo uspješni profesionalci i visokocijenjene osobe u našoj sredini”. Tko su masoni u BiH,  tko je prvi mason BiH, službeno se ne priopćava. Svojevremeno se pričalo da je veliki majstor Velike lože BiH Edvin Dervišević koji je završio Medicinski fakultet u Tuzli i ugledni je liječnik, ali to nikada nije potvrđeno, ali ni demantirano. Sam Dervišević je sve takve informacije o sebi prešutio.

Skup u Beogradu

Kako doznajemo, predstavnici Velike lože BiH sudjelovali su početkom ovog mjeseca na Europskom masonskom mitingu u Beogradu. Tom skupu prisustvovalo je oko 250 masona iz cijele Europe koji su, pored ostalog, povodom 100. godišnjice Prvog svjetskog rata položili vijence na grob Neznanog junaka na Avali u Beogradu. Mitingu je prisustvovao Thomas Jackson, tajnik Svjetske masonske konferencije i prvi mason svijeta.
Inače, miting je imao dva dijela – u prvom se na jednom mjestu okupilo oko 50 najutjecajnijih europskih masona i vodili su razgovore, a na drugom je sudjelovalo  njih još oko 200. Sve je bilo zatvoreno za javnost, a s obzirom da je čuvanje tajne glavna odrednica masonskog djelovanja, do detalja rasprave i dogovora nemoguće je doći.

Prema dobro upućenima, ovomjesečni beogradski Europski masonski miting treba dovesti u vezu s predstojećim svjetskim kongresom Trilateralne komisije (Trilaterale Comission). Navodno će se  održati u Beogradu iduće godine, a na dnevnom redu je “strateško planiranje i redefiniranje nove regije unutar prostora bivše Jugoslavije”.
Što to praktično znači za Balkan, pogotovo za BiH, teško je, bolje reći, nemoguće je sada otkriti. U skladu s  praksom Trilateralne komisije, i sljedećem  kongresu moći će prisustvovati samo pažljivo odabrani svjetski moćnici, dogovori će ostati strogo čuvana tajna, a u praksi će se vidjeti u godinama koje slijede.
Trilateralna komisija, koju mnogi nazivaju svjetskom vladom u sjeni, osnovana je 1973. godine na inicijativu Davida Rockefellera, a s ciljem promoviranja bliskih odnosa između SAD-a, Europske unije i Japana. Danas se Trilateralna komisija smatra skupinom koja upravlja svijetom, a njezini članovi su najmoćniji svjetski političari i najbogatiji biznismeni. Po nekim tumačenjima,  TK je zapravo ključna  masonska organizacija.

Primat na Balkanu

U članstvu Trilateralne komisije iz Hrvatske su političarka Kolinda Grabar-Kitarović i bankar Franjo Luković, a  iz Srbije ministrica Zorana Mihajlović, rođena u Tuzli. Trilateralna komisija svoje poslove obavlja uglavnom preko moćne lobističke skupine East West Bridge koja u Srbiji ima svoje predstavništvo i na njegovom čelu je Jovan Kovačić.Po nekim izvorima, Regionalna velika loža Srbije preuzela je primat na Balkanu i drži pod kontrolom sve masonske poteze i akcije. Navodno, kontrolira i Vladu Srbije, a prije svih bivšeg i aktualnog premijera Ivicu Dačića i Aleksandra Vučića. Kako se priča, Dačić je već obaviješten da će biti uvodničar na sljedećem svjetskom kongresu Trilateralne komisije. Iz nekih zagrebačkih krugova, nakon Europskog masonskog mitinga u Beogradu, počela su stizati upozorenja da je “srpska masonerija tajni i surovi vladar Balkana”.Na čelu te lože je inženjer iz Beograda Ranko Vujačić, bivši visoki dužnosnik OESS-a i UN-a u Beču i vlasnik Diplomatske škole u Beču.

Kako je pokazao ovomjesečni Europski masonski miting u Beogradu, masoni sve više napuštaju anonimnost, sve su prisutniji u javnosti kako bi objasnili svoje ciljeve i otvoreno traže nove članove. Zanimljivo je da se u Srbiji masoni više ne kriju i javno istupaju.U BiH je, nakon 60 godina, uz pomoć masonskih loža Austrije i Slovenije, osnovana prva masonska loža pod imenom “Lux Bosniae”, a pet godina kasnije još dvije “Ivo Andrić” i “Veritas”. Velika loža BiH, koju su priznale masonske organizacije iz cijelog svijeta, osnovana je 2005. godine. Prije četiri godine osnovana je loža “Europa” kao članica lanca masonskih loža koje djeluju u državama Europske unije. Osnivački skup “Europe” održan je u masonskoj kući u Sarajevu, a njezina lokacija je strogo čuvana tajna. Zanimljivo je da je sjedište “Europe” u Tuzli.Treba dodati da Velika loža BiH ima svoju imovinu, svoj posjed – Masonski hram /masonski centar BiH. Ona je službeno registrirana po važećim zakonskim propisima i djeluje kao svako udruženje s odobrenim statutom i ciljevima.

M. Osmović (Dnevni list)

Podijeli

2 0 komentara

 1. Tripolski Janoš 33*
  Tripolski Janoš 33* 14 Septembra, 11:53

  Sve organizacije bilo kakve strukture prvenstveno ovise o inteligenciji vodstva.
  Nova struktura BiH je zacrtana kao zajednica sa Hrvatskom a temeljena na ekonomskom programu robne i monetarne burze(afere sa lukom Ploče,kao pokušaj ucjene tuđmanovih udbaša jer navodno bi imali muslimani

  Odgovori
 2. Tripolski Janoš 33*
  Tripolski Janoš 33* 14 Septembra, 12:18

  Sve organizacije bilo kakve strukture prvenstveno ovise o inteligenciji vodstva.
  Nova struktura BiH je zacrtana kao zajednica sa Hrvatskom a temeljena na ekonomskom programu robne i monetarne burze(afere sa lukom Ploče,kao pokušaj ucjene tuđmanovih udbaša jer navodno bi imali muslimani veći utjecaj na povezivanje Europe sa Islamom)
  Iniciranjem Jakoba Fincija u slobodno zidarstvo za vrijeme rata dok je bio član La Benevolencije došlo je do prenosa te informacije srbima te odatle dolazi bum masonstva u republici srpskoj kao i prožidovskska orijentacija masonstva u srbiji.Vrhovni savjeti rade u uvjetima prikrivenog ateizma gdje se religijske alegorije koriste da gluplji dovedu na svijetlo.
  Bog vozi mercedes.
  Nema straha za BiH
  Tripolski Janoš 33*
  Veliki Besednik
  Veliki Orient Hrvatske Bosne i Hercegovine
  Nema sporova između Hrvata i Bosanaca jer je predviđen zajednički znanstveni grad sa selekcijom kadrova prema inteligenciji.

  Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku