hamburger-icon

Kliker.info

Silajdžić: Mi smo za jedinstvenu BiH i jedinstven Mostar

Silajdžić: Mi smo za jedinstvenu BiH i jedinstven Mostar

04 Septembra
19:15 2006

Brojnim članovima i simpatizerima predstavljeni su kandidati stranke za državnu, federalnu i kantonalnu razinu vlasti. Uz ovacije i burni aplauz dočekan je osnivač i predsjednik Stranke za BiH i njen kandidat za predstojeće opće izbore, koji je uz Mostaru najavljen kao novi predsjednik BiH. Silajdžić je u Mostar stigao u društvu potpredsjednika S BiH-a Safeta Halilovića i Beriza Belkića. 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– Želimo jedinstvenu BiH i u toj BiH i jedinstven Mostar.  A to znači da želimo za sve građane ista prava. Za svakog u BiH, na svakom pedlju naše zemlje moraju postojati ista prava i iste obaveze. To je dug put, ali ćemo ga preći i mi ćemo stići tamo – rekao je Silajdžić.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

On je istakao da Stranka za BiH želi i zalaže se  za «normalnu, demokratsku BiH u Evropi.

– Hoćemo zapošljavanje, da dobro i da svi zajedno živimo. Hoćemo da nam mladost može učiti u školi, raditi, živjet u zemlji koja će uskoro biti u Evropi – kazao je Silajdžić. Safet Omerović rekao je kako  je jedan od glavnih ciljeva Stranke za BiH borba za jedinstven Mostar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– Mi se borimo i borit ćemo se za jedinstven Mostar, Mostar u kojem neće biti podjela i u kojem Bulevar  neće biti granica. Želimo i da Stari most bude istinski simbol svih Mostaraca, veze i jedinstva njihovog grada – poručio je Omerović. U spektakularnom muzičkom dijelu programa nastupili su zvijezde domaće estrade Halid Bešlić, Muharem Serbezovski, Hanka Paldum, Mladen Vojičić Tifa, Enes Begović, Adelisa Hodžć…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku