hamburger-icon

Kliker.info

Senad Avdić : Hrvatska se na putu u EU morala odreći Thompsona, uhapsiti Gotovinu i distancirati od Čovića!

Senad Avdić : Hrvatska se na putu u EU morala odreći Thompsona, uhapsiti Gotovinu i distancirati od Čovića!

09 Juna
14:04 2017

Božo Ljubić, zastupnik u Hrvatskom saboru i bivši lider HDZ 1990, prije dva dana na zagrebačkom Županijskom sudu kazao je da  nije primio milion i dvjesto tisuća kuna od Ive Sanadera, bivšeg premijera Hrvatske i lidera HDZ-a.

Piše : Senad Avdić (Slobodna Bosna)

Na ponovljenom suđenju Sanaderu u slučaju “Fimi media” u kojeg ga se tereti da je izvlačio i samovoljno trošio novac iz javnih i državnih firmi, Ljubić je ponovio ono što je već ranije rekao: da nisu istinite tvrdnje Mirka Barišića, Sanaderovog osobnog blagajnika i tajnika HDZ-a , da je primio novac iz tajnih fondova nekad najmoćnijeg političara u Hrvatskoj.

SAMO JEDNOM SE LJUBIĆ

Ono o čemu se ne govori i što se ne komentira jeste pitanje: zbog čega bi Sanader uopće davao tolike novce Boži Ljubiću? Treba se samo malo vratiti u bližu povijest, pa će to biti malo razgovjetnije. Ljubić je, kako tvrdi Barišić, novac od Sanadera dobio odmah nakon što se odvojio od HDZ-.a i sa grupom otpadnika osnovao “izvorni”, “prvoborački”, HDZ 1990. Bilo je to 2006.godine, uoči općih izbora u BiH. Sanader je podupro Ljubića da bi dokinuo politički monopol HDZ-a i njegovog lidera Dragana Čovića i ohrabrio pluralizaciju hrvatskog političkog korpusa u Bosni i Hercegovini.

Drugačije rečeno, autoritarni Čović i njegov rigidni, korumpirani, šovinistički HDZ bili su balast Sanaderu i njegovoj Vladi na njihovom putu integriranja u Europsku uniju koja ga je optuživala za podršku secesionistima u BiH. U Ljubiću su vidjeli kakvu-takvu alternativu i to je razlog za financijsku injekciju iz crnih fondova. Na općim izborima HDZ 1990 ostvario je jako dobar rezultat na svim razinama, čak je imao kapacitet da u državnom Parlamentu spriječi usvajanje famoznog Aprilskog paketa ustavnih reformi.

Tokom prethodnog suđenja, Ivo Sanader je optužen da je iz “crnih fondova” isplatio preko pola miliona eura pjevaču Marku Perkoviću Thompsonu. Perković je, valjda, jedini muzičar na svijetu koji je obilno nagrađen/korumpiran  samo da ne bi pjevao i javno nastupao. Sanader je smatrao da Thompsonovo pjevanje i muziciranje narušava europski, tolerantni, umiveni imidž Hrvatske na putu za Brisel.

Za ljubav i naklonost briselske, ali i američke birokracije, Sanader je bio prisiljen, kako je to tada kazao HDZ-ov reptil Vladimir Šeks, “locirati, uhititi i transferirati u Haag” najpopularnijeg živućeg Hrvata, tada haškog bjegunca, generala Antu Gotovinu.

GLAZBA ZA LAKU NOĆ

Na koncu, ni to nije pomoglo Sanaderu, Hrvatska je morala prinijeti i njega na “oltar domovine”, uhapsiti ga i suditi mu za političku i drugu korupciju i kriminal u bezbrojnim procesima, prije ulaska u Europsku uniju.
(Drugo je pitanje, koliko su Sanader, a kasnije i njegova nasljednica Jadranka Kosor bili iskreni u promiviranju i usvajanju europskih vrijednosti, jer se mnogi slažu da je Hrvatska danas po mnogim parametrima na nižoj razini nego prije ulaska u EU 2013.godine).

Šta danas pronose Dragan Čović i njegova podanička klika poltičkih klimoglavaca iz Hrvatska demokratske zajednice, kao monopolistički poltički predstavnici naroda koji, kako prpošno, drsko i autistički tvrde (jedini u BiH) “pronose europske vrijednosti”? Sve dijametralno suprotno od onoga što je činio Ivo Sanader i njegovi nasljednici na putu Hrvatske  prema Europskoj uniji.

Korumpiraju Božu Ljubića (sinekurama u Zagrebu i sinekurčinama u Mostaru) da bi bio radikalniji i beskompromisniji od Čovića; dovlače i plaćaju Thompsona u Mostar na zgražavanje civilizirane Europe (vidijeti saopćenje PIK-a) i zaprepaštenje Haškog suda i Vijeća sigurnosti UN-a (pogledati izvještaj tužitelja Sergea Bramertza). Na masovnim, šovinističkim, ratnohuškačkim mitinzima donose presude o ratnim zločinima i zločin(c)ima. Ohrabruju secesiju Milorada Dodika i tercaju njegovom rusofilskom, antieuropskom guslanju…

Hrvatska europarlamentarka Željana Zovko, Čovićeva eskort-diplomatkinja,  kaže ovih dana da ne postoji narod u Europi koji ima manja prava od Hrvata u Bosni i Hercegovini. Kako sad to: pa samo Hrvati u BiH, i niko više u modernoj Europi, imaju privilegiju da slušaju Thompsonove pastirske, ksenofobne, srbomrzačke poskočice i veličaju ratne zločince koliko ih grlo nosi!

Niko normalan u BiH ne želi u Europu koja njeguje vrijednosti koje raspiruju Dragan Čović i HDZ BIH : pored ostalog i zbog toga što takva Europa ne postoji, osim, eventualno, u Čavoglavima!

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku