hamburger-icon

Kliker.info

Šejla Turković počela svjedočenje : Gaši je bio naša maskota (VIDEO)

Šejla Turković počela svjedočenje : Gaši je bio naša maskota (VIDEO)

04 Aprila
18:47 2013

Pred Sudskim vijećem Suda BiH kojim predsjedava Izo Tankić danas je počelo svjedočenje Šejle Turković, supruge Zijada Turkovića, optuženog za vođenje zločinačke organizacije koja se tereti ta pet ubistava, pljačku 2,5 miliona KM, trgovinu narkoticima i druga krivična djela.Međutim, pretes je prekinut nakon dva sata zbog bolesti Turkovićevog advokata Fahrije Karkina koji, zbog upale pluća, nije mogao izdržati cjelodnevni pretres. Prije toga, Karkin je svjedokinji uz poteškoće uspio postaviti nekoliko pitanja.
Turkovićeva je na samom početku kazala da želi svjedočiti jer želi kazati istinu, te da je sve spremna ponoviti na poligrafu. Potom je, na upit advokata njenoga muža, ispričala da je bila zaposlena u MUP-u KS-a i Dnevnom avazu – 10 godina, gdje je uglavnom radila kao novinar crne hronike, a pisala je o kriminalu najviših dužnosnika, ali i manjih kriminalnih grupa. Radila je i kao urednik emisije Kontragard na TV Alfa.
– Fahro je intervenisao i zabranio mi da pišem o Keljmendiju, ali i Gašiju, jer je on bio naša maskota, naša budala, kazala je Šejla, te dodala da je u Dnevnom avazu uživala u svom poslu sve do ubistva Ramiza Delalića Ćele. Od tada je bila pod stalnom prismotrom. Odgovarajući na pitanja advokata kazala je i to da ona i njen suprug imaju dva vozila, mercedes, koji je bio prijavljen na njeno ime, te audi 44 Q, koji su kupili od izvjesnog Rusmira, zbog straha od Darka Eleza.(Kliker.info-Oslobođenje)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku