hamburger-icon

Kliker.info

Sefer: Vanredni izbori su rješenje za BiH

Sefer: Vanredni izbori su rješenje za BiH

23 Juna
15:31 2008

Predsjednik Bosanskohercegovačke patriotske stranke (BPS) i državni poslanik Sefer Halilović u intervjuu za "Dnevni avaz" iznosi stajalište da je trenutno političko, ekonomsko i socijalno stanje u našoj državi neodrživo te da jedino rješenje za promjene nabolje leži u vanrednim izborima. Uvjeren je da bi na tim izborima pobjedu odnijela njegova stranka, a do tada BPS se vrlo aktivno priprema za predstojeće lokalne izbore u BiH.

– Očekujemo vrlo dobar rezultat. Naša se stranka jako proširila, ojačali smo kadrovski i organizacijski, struktura je uspostavljena, najveći dio općinskih organizacija ima svoje urede i ja očekujem da će to sve polučiti izuzetno dobrim izbornim rezultatima.

Na lokalne izbore izlazite samostalno, a za koaliciju ste se jedino odlučili u Brčko Distriktu, gdje ste najavili zajednički nastup s Brčanskom alternativom. Zašto?

– Zato što smatramo da je BPS jedina prava opozicija i jedina prava demokratska alternativa koja može promijeniti stanje u BiH i zamijeniti postojeću vlast. Svi ostali su imali šansu. Za stanje u ovoj zemlji najodgovornije su Stranka za BiH i SDA u koaliciji sa SDS-om i HDZ-om. SDP je imao svoju šansu da promijeni stanje, ali nije je iskoristio.

Koji je konkretno Vaš koncept za promjene za koje tvrdite da možete napraviti?

– Prvenstveno, to je zapošljavanje, zatim revizija privatizacije, eliminiranje crnog tržišta, oživljavanje privrede i otvaranje perspektive za rješavanje ključnih pitanja, socijalnih, boračkih, penzionerskih. Postoji dovoljno novca i mehanizama da se to riješi, ali postojeća vlast to ili neće ili ne umije. Mi mislimo da neće zato što su duboko involvirani u kriminal i ako bi pokušali bilo šta uraditi, to bi im se vratilo kao bumerang.

Na poziv demobilisanih boraca Vi ste otišli na njihove proteste pred Vladu FBiH. Mislite li da će zahtjevi tih ljudi biti ispunjeni i na koji način im se to može omogućiti?

– Na njihov poziv i skandiranja mog imena, iako sam bio daleko od Sarajeva, putovao sam dva sata i došao da im se obratim. Rješenje je moguće kroz reviziju učešća u odbrani zemlje, da se vidi ko su pravi borci, invalidi, šehidske porodice, a onda da se boračka pitanja riješe na način kako je to uradio Josip Broz Tito. To je naš koncept i najbolji način. Za to ima novca, ali ova vlada to nije…

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku