hamburger-icon

Kliker.info

SDP BiH žestoko nagazio Tihića : Čega se pametan stidi, budala se ponosi.

SDP BiH žestoko nagazio Tihića : Čega se pametan stidi, budala se ponosi.

30 Augusta
01:23 2010

Nakon osmišljavanja i aktivnog učešća u implementaciji besprizorne afere "državni udar" 2003. godine, Sulejman Tihić je na pres konferenciji SDA otkrio da je konstruktor tzv. afere ”reket” u kojoj glavnu ulogu igraju stranački tajkuni i kriminalci, navodi se na početku saopštenja za javnost SDP BiH. Tihić je na mjesto premijera postavio Nedžada Brankovića koji je federalni budžet zavio u crno u toj mjeri da je Federacija BiH bila prinuđena na sklapanje stand-by aranžmana sa MMF-om pod zelenaškim uslovima. I umjesto da objasni građanima BiH zašto je njihovu djecu prodao u bijelo roblje i ko će platiti najveću cijenu vraćanja kredita od 1,2 milijarde eura, Tihić im poručuje da više vjeruju njemu nego svojim praznim novčanicima, navodi SDP BiH.
 
 Ponoseći se svojim potpisom na tzv "prudski sporazum", kojim je svojim partnerima u SNSD-u i HDZ-u isporučio podjelu zemlje, Tihić krivi opoziciju za stanje u koje je doveo zemlju u  zadnjih osam godina. Čega se pametan stidi, budala se ponosi. Tihićeva vlast je branitelje ove zemlje svela na prosjački štap dok se on i njegovi ministri voze u automobilima koji koštaju po nekoliko stotina hiljada maraka, navodi9 SDP BiH.U isto vrijeme, građani BiH su izloženi poniženjima u redovima pred ambasadama zbog nesposobnosti serije Tihićevih ministara sigurnosti u Vijeću ministara BiH. Omladina iz cijelog regiona slobodno putuje i studira u Evropi, dok naša djeca zahvaljujući SDA i vlasti ostaju u getu.   Uprkos činjenici da su SDA, Tihić i koalicioni partneri uzrok stanja u kojem se nalazimo, tako što su zajedno sa partnerima ispunili 5% onoga što su obećali 2006., najveći neprijatelj SDP-a nisu Tihić i ostatak vladajuće koalicije. Naš najveći neprijatelj je stanje u kojem se Bosna i Hercegovina nalazi.

 SDP-ov odgovor na to stanje je pet ključnih rješenja do kojih smo došli zajedno sa hiljadama građana tokom nekoliko stotina održanih skupova, navodi se u saopštenju.Narod zna da je izostanak kandidature na izborima Tihićev providan pokušaj da izbjegne polaganje računa na isti način na koji izbjegava predočiti javnosti koliko će narodnih para biti potrošeno na izbornu kampanju SDA gdje također slijedi primjer koalicionih partnera. Izostanak Tihićeve kandidature za bilo koju funkciju na ovim izborima je najveće pojačanje koje je SDA mogla dobiti. Logično je da samo takav stranački predsjednik može izjaviti da će "koliko on zna" SDA potrošiti 1,3 miliona KM na predizbornu kampanju.Zbog toga će trećeg oktobra Sulejman Tihić, SDA i koalicioni partneri biti izloženi sudu obespravljenih radnika, ucijenjenih branitelja BiH, nezaposlenih i propast će na isti način kao što su propale i montirane afere protiv SDP-a i njenih čelnika. Jer narod zaista zna, zna pravu istinu, ističe se na kraju saopštenja za javnost SDP BiH. (Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku