hamburger-icon

Kliker.info

SDP BiH će koalirati samo sa onima koji prihvataju paket Ustavnih promjena

SDP BiH će koalirati samo sa onima koji prihvataju paket Ustavnih promjena

04 Oktobra
22:37 2006

Socijaldemokratska partija Bosne i Hrecegovine (SDP) spremna je koalirati u budućoj izvršnoj vlasti s onim strankama koje će prihvatiti ranije usuglašeni projekt ustavnih promjena u zemlji, izjavio je u srijedu u Sarajevu glasnogovornik SDP-a Damir Mašić. "To je isti onaj paket koji je ranije odbačen", kazao je Mašić novinarima podsjetivši na projekt ustavnih reformi, usuglašavan uz potporu američke vlade, koji nije dobio potrebnu potporu u Parlamentu BiH zbog protivljenja Stranke za BiH (SBiH) i HDZ 1990. godine.

 

"Izborni rezultati danas bi bili znatno drugačiji da je taj paket usvojen, a mi ne bismo bili u situaciji da izgubimo još četiri godine", kazao je Mašić.

 

Komentirajući rezultate izbora sadašnji član Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović ranije je izjavio kako se, da su te ustavne promjene usvojene, ne bi moglo dogoditi da hrvatskog predstavnika u državnom vrhu izaberu birači koji nisu Hrvati, kako je to sada slučaj.

 

Prijedlog ustavnih promjena predviđao je da se članovi Predsjedništva BiH ubuduće biraju neizravno u Parlamentu, tako što bi se o tome odvojeno očitovali zastupnici različitih konstitutivnih naroda.

 

I predsjednik Stranke nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik, koja je apsolutni dobitnik proteklih općih izbora u BiH, pozvao je na okupljanje parlamentarne većine koja bi osigurala prihvaćanje ranije odbačenih ustavnih promjena.

 

 

(Hina)

 

 

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku