hamburger-icon

Kliker.info

SDP „pronašao“ samo dva Hrvata kandidata

SDP „pronašao“ samo dva Hrvata kandidata

09 Jula
23:00 2008

SDP je među 52 kandidata za načelnike na sljedećim općinskim izborima predložio tek dva Hrvata, piše Dnevni list. Tajnik ove stranke Nermin Nikšić komentirajući ovu činjenicu kaže da je SDP predlagao najkvalitetnije članove za koje misle da mogu pobijediti.

“Mi smo multietnička stranka i vodimo računa i o nacionalnoj zastupljenosti. Hrvati su ravnomjerno zastupljeni kao i ostali narodi i tu ne vidimo nikakav problem”, odgovorio je Nikšić.

Ipak, u središnjici SDP-a doznaje se kako je teško naći Hrvata koji se želi kandidirati za načelnika općine. Oni koji bi mogli ostvariti dobre rezultate na općinskim izborima, već imaju dobar i siguran posao i ne žele se upuštati u izbornu avanturu. U zadnji trenutak za načelnika Općine Livno kandidiran je Josip Duvančić.

On je zaposlen u Upravi za neizravno oporezivanje i da bi izbjegao sukob interesa tri mjeseca prije općinskih izbora mora zalediti svoje radno mjesto. Na to se ljudi teško odlučuju, a drugi razlog je koji važi za Hrvate, pa i Bošnjake, Srbe i ostale je što nisu dovoljno informirani o izbornoj proceduri, pa i prije kandidiranja odustanu od te nakane. Drugi kandidat SDP-a za načelnika Općine Žepče je Mirko Trifunović, saznaje Dnevni list u središnjici ove stranke.

SDP BiH je Središnjem izbornom povjerenstvu BiH predao kandidatske liste za predstojeće lokalne izbore u 108 općina sa svojim kandidatima za Općinsko vijeće, odnosno skupštinu općine, od čega 73 općine u Federaciji i 35 u RS-u.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku