hamburger-icon

Kliker.info

Sarajevo : Roditelji konačno dobili mjesto gdje mogu odati počast djeci

Sarajevo : Roditelji konačno dobili mjesto gdje mogu odati počast djeci

11 Maja
01:45 2009

Roditelji ubijene djece Sarajeva konačno su dočekali nakon dugo vremena da se otvori Spomen – obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995. koja su nevino stradala u proteklom ratu. Sabrija Zimić, predsjednik Udruženja roditelja ubijene djece nije krio zadovoljstvo i veliku radost što je spomenik napokon otvoren i što će svjedočiti o onom što se dogodilo svim građanima Sarajeva.

Poruka svijetu

Spomenik će, kako kaže, slati poruku ne samo BiH nego i cijelom svijetu da ono što se dogodilo djeci Sarajeva nikada više ne ponovi.-Jako sam uzbuđen i sretan što je spomenik, nakon 14 godina, ugledao svjetlo dana. Emocije su mi pomiješane i teško je opisati ono što trenutno osjećam. Svi roditelji su zadovoljni što sada imamo mjesto gdje možemo doći, odmoriti se i odati počast svojoj ubijenoj djeci – kazao je jučer za «San» Zimić.Suada Pajević, koja je u ratu izgubila 11-godišnju kćerku Aminu priča nam da ju je sve ovo jako potreslo i vratilo u ono vrijeme kada se desila tragedija njenom djetetu.-Osjećam se kao da lebdim.Poslije toliko čekanja dobili smo spomenik našoj nevino ubijeno djeci, koja nisu bila kriva ni za šta.Ovaj spomenik će biti opomena da se ne zaboravi i ne ponovi ovakav zločin nad djecom – rekla je Pajević.

Dječije stope

I jučer su mnogi prolaznici svraćali kod spomenika kako bi proučili Fatihu i odali počast ubijenoj djeci Sarajeva. Tu su bili i bračni par Golić, kojima se jako dopao izgled spomenika.-Odlično je što se neko sjetio da podigne spomenik nastradaloj djeci. Na lijepom mjestu je postavljen i mislim da se ovo trebalo uraditi dosta ranije.Najviše mi se na njemu sviđaju dječije stope – istakao je Alija Golić.Kraj spomenika je zastao i Ćamilj Topalaj, koji je u Sarajevo došao iz Kosova.-Spomenik je baš lijepo urađen i uklapa se u cijeli ovaj ambijent. Ubijena djeca ovo zaslužuju – rekao je Topalaj.  (Kliker.info-San)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku