hamburger-icon

Kliker.info

Sarajevo: Preživjela pad sa četvrtog sprata

Sarajevo: Preživjela pad sa četvrtog sprata

30 Juna
23:10 2008

Nada Obralić (64), koja je jučer u 13.45 sati pala sa četvrtog sprata zgrade u ulici Ferde Hauptmana broj 4 u sarajevskom naselju Dolac-Malta gdje stanuje sa sinom, ostala je živa zahvaljujući tendi videoteke "Pink" koja je ublažila pad i udarac na asfalt, piše "Dnevni avaz".

Ženi su u pomoć pritekli uposlenici videoteke, stanari zgrade i prolaznici. Pozvana je policija i Hitna pomoć čiji su ljekari odvezli ženu u CUM Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

– Povrijeđena ima hematom na glavi i bit će zadržana radi detaljnog pregleda – kazala nam je Biljana Jandrić, portparol KCUS-a.

Očevici su nam rekli da je povrijeđena sve vrijeme bila pri svijesti, te da je im je rekla da je širila veš na prozoru svog stana na četvrtom spratu. Kazala im je da se naslonila na metalnu šipku za koju su bili vezani konopci na koje je kačila veš. Šipka se odlomila i ona je izgubila ravnotežu. Prvo je pala na tendu koja se nalazi na tri metra od asfalta. To je ublažilo pad na tlo i najvjerovatnije ženi spasilo život.   

U policiji su nam potvrdili da je u pitanju nesretan slučaj i da je najvjerovatnije pala na način kako je sama opisala.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku