hamburger-icon

Kliker.info

Sarajevo : Otvoren 14. Sarajevo film festival (SFF)

Sarajevo : Otvoren 14. Sarajevo film festival (SFF)

15 Augusta
19:55 2008

Bosanskohercegovačkom premijerom filma "Snijeg", dugometražnog prvijenca  bh. rediteljice Aide Begić, večeras je u Narodnom pozorištu otvoren 14.

Sarajevo film festival (SFF).Premijernom prikazivanju filma prethodila je tradicionalna sveèanost na crvenom tepihu, kojim su pred brojnom publikom i građanima Sarajeva prošle mnoge istaknute osobe iz javnog, kulturnog i političkog života BiH. Tu su nezaobilazno i brojna filmska imena bh. i inozemne scene.Najveæi aplauz publike dobila je ekipa filma "Snijeg", predvođena rediteljicom Aidom Begić.Crveni su tepih, među ostalim poznatim imenima, pohodili i britanski scenarista, reditelj i producent Terry George, reditelji Branko Ðurić i Pjer Žalica, Saša Lošić te mnogi bh. glumci. Bili su tu i premijer FBiH Nedžad Branković te visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajèak.  Projekcija filma "Snijeg" paralelno je uslijedila i u Heineken Open Air kinu (Metalac).Pred poèetak sveèanosti otvaranja Festivala na festivalskom je trgu organiziran prigodni prijem dobrodošlice, na kojem su goste pozdravili direktor SFF-a Mirsad Purivatra, gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac i generalni direktor HT Eroneta, generalnog pokrovitelja, Stipe Prlić.“SFF je domaćč proizvod koji se kvalitetom i odliènom organizacijom nametnuo na probirljivom svjetskom tržištu. Duboko vjerujem da su pred nama godine u kojima će

Sarajevo film festival biti samo jedna od mnoštva uspješnih priča koje će iz ovog grada i zemlje odlaziti u svijet”, kazala je gradonačelnica. (Kliker.info-Fena)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku