hamburger-icon

Kliker.info

Sarajevo : Lagumdžija napustio Klinički centar, osjeća se bolje

Sarajevo : Lagumdžija napustio Klinički centar, osjeća se bolje

02 Novembra
19:04 2012

Nakon što je zadržan u bolnici jer mu je u četvrtak uveče pozlilo, Zlatko Lagumdžija, predsjednik SDP-a i ministar vanjskih poslova BiH, osjeća se dobro, te je u petak predveče napustio Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.Lagumdžiji je pozlilo tokom gostovanja na "Dnevniku D" Federalne televizije, te je u četvrtak oko 21 sat primljen u Kliniku urgentne medicine (KUM) Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS)."Nakon obavljene dijagnostike utvrđena je hronična iscrpljenost Lagumdžije. Svi vitalni parametri su stabilni, ali je po protokolu zadržan na hospitalizaciji u KCUS. Poslije jutarnje vizite u petak, ljekarski konzilij je izjavio da se Lagumdžija, nakon neophodne rutinske dijagnostike i simptomatske terapije, osjeća bolje i da su svi vitalni parametri stabilni", saopšteno je u petak iz KCUS.

Rusmir Mesihović, ministar zdravstva FBiH i član Predsjedništva SDP-a, u petak je poslije posjete Lagumdžiji kazao da su lideru SDP-a svi nalazi uredni i da se dobro osjeća i izgleda. Novinari koji su u petak čekali pred KCUS nisu mogli ući u sobu u koju je bio smješten Lagumdžija.Lagumdžiji je pozlilo na kraju "Dnevnika D", u kojem je odgovarao i na pitanja o dogovoru s Miloradom Dodikom, liderom SNSD-a, postignutim u srijedu.Među pitanjima postavljenim u "Dnevniku D" bilo je pitanje o "Elektroprenosu BiH", promjeni načina imenovanja tužilaca i Visokom sudskom i tužilačkom vijeću, te izmjeni Izbornog zakona na način da se uvode zatvorene izborne liste. Upravo je odgovarajući na pitanje o zatvorenim listama Lagumdžija zastao, zatražio čašu vode i rekao da će je pričekati, a zatim je nekoliko sekundi kasnije ustao i napustio studio. Voditeljica "Dnevnika D" Antonija Avram potom je prekinula emisiju.Damir Mašić, član Predsjedništva SDP-a i ministar obrazovanja FBiH, istakao je u petak da Lagumdžija nije imao korektan tretman na FTV-u te da je to mogao vidjeti ko god je gledao emisiju.

"Raditi intervju koji je trebalo da traje 40 minuta, prekidajući osobu svakih pet sekundi, a da nema ni čašu vode nije u redu", kazao je Mašić, te dodao da ne bi ulazio u dublje analize.U nekim medijima je objavljeno da je Avramova postavljala pitanja po nalogu urednika vijesti FTV-a Avde Avdića, a ovaj opet po nalogu Sadika Ahmetovića, potpredsjednika SDA i smijenjenog ministra sigurnosti BiH, te da su Lagumdžijini pratioci bili zabrinuti da je Lagumdžija možda popio nešto sumnjivo prije početka emisije.Komentar iz FTV-a, kao i od Ahmetovića u petak nismo uspjeli dobiti.Amir Zukić, generalni sekretar SDA, u petak je kazao da su zabrinjavajuće ovakve insinuacije. Istakao je da je Lagumdžija javna osoba koja se bavi javnim poslom i mora biti spremna na svako pitanje."SDA nikada nije sugerisala ništa nikome, uključujući i novinarku Avram. To prelazi u patološke opservacije. Ima narodna da istina često zaboli", dodao je Zukić.Lagumdžija je tokom gostovanja u "Dnevniku D" rekao da je zaprepašten jer cijeli dan sluša ozbiljne ljude i institucije koji su rezolutno protiv potpisanog sporazuma između SDP-a i SNSD-a, a da ga nisu ni pročitali, kao i da su napadi zasnovani na nečemu što nije rečeno, potpisano i ne nalazi se u sporazumu.(Kliker.info-NN)

Foto Anadolija

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku