hamburger-icon

Kliker.info

Sanja Vulić: ‘Tražimo smjenu Zukana Heleza’

Sanja Vulić: ‘Tražimo smjenu Zukana Heleza’

26 Novembra
16:20 2023

Zastupnica u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Sanja Vulić izjavila je da će Klub SNSD-a u ovom tijelu zatražiti smjenu ministra odbrane BiH Zukana Heleza.

Kako je navela, ovo nije ucjena, već “odgovorno ponašanje zastupnika koje su birali građani iz manjeg bosanskohercegovačkog entiteta RS”.

Sevlid Hurtić, a ne Denis Šulić – bila je vaša ucjena, a naš kompromis. Ekipa iz ‘trojke0 očigledno smatra da mi treba da prihvatamo pravila isključivo koja oni definišu ili njihovi prijatelji iz međunarodne zajednice.

Tu su se mnogo prevarali i zaigrali. Niko neće igrati po bilo čijim pravilima. Možemo razgovarati i dogovarati se samo na temelju Dejtonskog sporazuma i dejtonske BiH, poštujući njen teritorijalni integritet i suverenitet, i nikako drugačije”, izjavila je Vulić, inače poznata kao glavna ‘braniteljka’ predsjednika RS i stranke SNSD Milorada Dodika. 

“Јučer ste se ponovo zaigrali, gospodo iz ‘trojke’. Došli ste u RS da provocirate najranjiviju kategoriju društva u Srpskoj, pripadnike tzv. VRS. To nije samo licemjerstvo, već i bezobrazluk. Mi iz RS smo dostojanstveni, znamo ko smo i šta smo, imamo svoju slavnu istoriju.

A vi, vi više ne znate ni ko ste, ni šta ste, ni šta slavite. Samo jedno treba da znate – nas ne zanimate ni vi, ni vaša FBiH, osim onih nekoliko nadležnosti šredviđenih Dejtonskim sporazumom”, dodala je Sanja Vulić.

(Kliker.info-Radio Sarajevo)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku