hamburger-icon

Kliker.info

Sanel Hrnjić se uspješno oporavlja

Sanel Hrnjić se uspješno oporavlja

16 Aprila
22:47 2007

Sanel Hrnjić iz Mostara koji je prije nešto manje od godinu dana teško nastradao u saobraćajnoj nesreći i ostao nepokretan danas se zahvaljujući humanitarnim akcijama prikupljanja novčanih sredstava, lijeći na klinici u Krapinskim Toplicama u Hrvatskoj. Nakon nekoliko mjeseci tretmana u ovoj zdravstenoj ustanovi kod Sanela je unatoč predviđanjima da bi liječenje moglo biti dugotrajno već vidljiv napredak. Prema riječima Mire Grdović šefica odjela za rehabilitaciju ove klinike kod Hrnjića se već vidi napredak na psihološkom planu, a uskoro bi mogao i stati na noge.

– Iako je nezahvalno davati bilo kakve prognoze za nadat se da će Sanel uskoro moći sjediti nakon čega ćemo pomoću terapija nastojati ga osposobiti i za hodanje. Trenutno daje znakove psihološkog napredovanja. Reaguje na ljude a i raspoznava stvari i sluša upute, kaže nam doktorica Grdović


Ona je također napomenula kako je kod ovakvih pacijenata nezahvalno govoriti o periodu u kojem bi isti mogli napredovati, ljekarsko osoblje međutim smatra da bi Sanel u roku od nekoliko mjeseci mogao postići veliki napredak pa i prohodati.

Otac Sanela Hrnjića, Sakib Hrnjić u izjavi za naš portal kaže kako bez pomoći dobrih ljudi ne bi bio u stanju svom sinu obezbijediti liječenje u Hrvatskoj.

-Još se jednom zahvaljujem svim ljudima koji su tokom mnogih humanitarnih akcija novčano pomogli mojoj porodici i mom sinu. Ovim putem također i svim srcem zahvaljujem i vladi HNK-a koja je pomogla u financiranju liječenja moga Sanela, kazao je Sakib Hrnjić 

 Samir Đuderija (Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku