hamburger-icon

Kliker.info

Sanel Hrnić pokazao psihološki napredak

Sanel Hrnić pokazao psihološki napredak

26 Augusta
23:26 2007

Sanel Hrnić (23) koji je u junu prošle godine doživio tešku saobraćajnu nesreću i ostao nepokretan, trenutno se nalazi na liječenju u Krapinskim Toplicama. Ovaj mostarac u Hrvatskoj je već devet mjeseci a prema riječima njegovog oca Sakiba napredak je vidan.

– Sanel se oporavlja na psihičkom planu, međutim fizički oporavak ide mnogo sporije. Ipak za sada je dobro, jede normalnu hranu i odlično reaguje a čak je počeo pomalo i razgovarati, kaže otac Sakib.


Sanel Hrnić doživio je saobraćajnu nesreću u junu prošle godine

Ovaj 23-godišnji mostarac na klinici u Hrvatskoj nalazi se zahvaljujući novcu koji je prikupljen tokom humanitarnih akcija koje su organizovane u Mostaru ali i u nekim drugim gradovima BiH.

-Ljudi su se odazivali humanitarnoj akciji i ja sam im vječno zahvalan. Na osnovu tog novca nama je i omogućeno da Sanel bude u Hrvatskoj evo sada već devet mjeseci. Međutim novca je sve manje i ja i moja porodica ćemo morati opet pokrečati akcije kako bi se Sanelu do kraja pomoglo, kaže Sakib dodajući kako je svjestan da narod teško živi novca ali on drugog izlaza nema.


Novac za liječenje je prikupljen zahvaljujući akciji "Danas radimo za Sanela"

-Narodu je dosta svega, i sam se teško snalazi ali ja se moram boriti za svoje dijete i uradit ću sve što bude potrebno da on nastavi donekle normalno živjeti, kaže Sakib.

Inače jedan mjesec liječenja na klinici u Krapinskim Toplicama košta oko 20.000 kuna, a novac za dalje liječenje porodica Hrnić nema

-Novca je sve manje a Sanel bi još neko vrijeme morao ostati na klinici ukoliko se želi da oporavak bude izvjestan, kaže Sakib.

Prema informacijama koje Sakib redovno dobija iz klinike, poslom je zauzet da stalno bude uz sina, Sanel svakim danom pokazuje djelić napretka o čemu dovoljno govori i činjenica da odlično raspoznaje ljude, govori i shvata kada mu se nešto kaže. 

 Samir Đuderija (Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku