hamburger-icon

Kliker.info

Safet Sušić : Bojim se da i u reprezentaciji BiH ne pukne kao kod Francuza

Safet Sušić : Bojim se da i u reprezentaciji BiH ne pukne kao kod Francuza

23 Juna
06:56 2010

Safet Sušić je prvi put javno priznao da i u reprezentaciji Bosne i Hercegovine postoje slični problemi koji posljednjih dana na Mundijalu u Južnoj Africi potresaju tabor Francuske.„Trikolori“ su jedan od naših protivnika u kvalifikacijama za Euro, a iz Južne Afrike skoro iz sata u sat stižu vijesti o totalnom rasulu u zemlji „galskih pijetlova“.

Francuski skandali                         Francuski skandali iz Johanesburga stižu jedan za drugim, a bh. selektor je sasvim otvoreno u razgovoru za najutjecajniji i najčitaniji sportski list u BiH govorio o sličnim problemima koji vladaju u našoj reprezentaciji.- Volio bih da se ovo Francuzima nije desilo, ali je jednom moralo doći do rasula. Ovo je veliko iskustvo i vrlo poučno i za sve nas u NSBiH, jer je krajnje vrijeme da se i kod nas poprave međuljudski odnosi unutar našeg Saveza, reprezentacije – kaže Sušić.Najbolji igrač BiH svih vremena kaže da on lično sa igračima nema problema, ali da bi volio da se poprave odnosi na relaciji Izvršni odbor – Predsjedništvo igrači.- Nije moje da zamjeram nikome pojedinačno, ali sam za ova tri mjeseca primijetio da mnogo toga ne štima na relaciji Izvršni odbor – Predsjedništvo igrači.

Volio bih da se taj odnos popravi, jer imamo sjajnu reprezentaciju i veliku priliku da naš najbolji tim izbori plasman na Evropsko prvenstvo – kaže Sušić. Nakon kraće stanke, naš selektor je nastavio otvoreno govoriti o problemima u NSBiH.- Šteta bi bila da ne iskoristimo potrese kod Francuza i da se od samoga starta kvalifikacija ne izborimo za lidersku poziciju u grupi, jer imamo odličan raspored. Ove kvalifikacije za Euro su zadnja prilika za mnoge igrače da odu na veliku scenu. Razgovarao sam sa njima u Frankfurtu i vidio sam da njima treba samo tako malo podrške. Osjećam da ona nije dovoljna od strane čelnika NSBiH i da bismo svi ovo vrijeme do početka kvalifikacija trebali iskoristiti da stvorimo sjajnu atmosferu pred prvi meč sa Luksemburgom – kaže Sušić.

Popraviti stanje                               Pape smatra da ima dovoljno vremena da se situacija popravi do prijateljskog meča sa Katarom, koji je na rasporedu 11. avgusta na Grbavici.- Nije moje da nekoga sada optužim da je kriv za ovakvo stanje, već samo želim da prvi apeliram na loše stanje koje vlada u zadnje vrijeme kod nas, i da su i dva mjeseca dovoljna da se situacija totalno popravi.Imamo odličan tim, prave navijače i potrebno je da svi skupa uradimo samo malo, da bismo stvorili i jak reprezentativni renome u Evropi i svijetu. Igrači su već zvijezde, tako da imamo sve uslove da nam i reprezentacija bude vrhunska – kaže Sušić.

Anelka, Anri, Domenek …               Naš selektor je odlično upoznat sa problemima u francuskoj selekciji.- Imali su ekipu koja se mogla kvalifikovati najmanje u četvrtfinale. Sada osim skandala nemaju više ništa. Probleme su jednog dana morali platiti, a Domeneka su trebali smijeniti prije Mundijala. Barem je većina bila za to priča Sušić.On smatra da Anelka i njegovo prepucavanje sa Domenekom, nije bio ključni problem koji su otkrili francuski novinari.- Nije mi bilo jasno, kako je Anrija Domenek uspio skloniti. Znam da su u Barseloni imali sastanak, gdje je Domenek kazao Anriju da neće igrati u prvoj postavi na Mundijalu. sa druge strane nije mi jasan ni Anri kako je opet pristao da bude na spisku – priča Sušić. (Kliker.info-Avaz Sport)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku