hamburger-icon

Kliker.info

Roditeljska pažnja : Brišite fotografije djece s Facebooka,preko njega otmičari pronašli djevojčicu iz Srbije

Roditeljska pažnja : Brišite fotografije djece s Facebooka,preko njega otmičari pronašli djevojčicu iz Srbije

15 Marta
15:05 2015

otmica-djevojciceTroje otmičara koji su na cesti u Beogradu planski oteli dvogodišnju djevojčicu dok je šetala s majkom, sve informacije o boravištu djeteta pronašli su na Facebook profilu člana obitelji, odnosno njezinog oca Damira Prenkovića.

Profil je bio otvoren i na njemu su se nalazile fotografije djevojčice te svi podaci o obitelji.  Otmičari su, prema saznanjima Telegrafa, koristili software za prepoznavanje lica i tako pronašli djevojčicu koja je najviše sličila onoj za koju su tražili zamjenu.

Naime, prema priči troje otmičara, mala je Maša oteta kao bi je iskoristili za dobivanje starateljstva nad gotovo identičnim djetetom koje živi u Francuskoj, a njezina je majka bila jedna od otmičara koje je policija uhvatila dok su bježali.

Pretraga sa softwareom za prepoznavanje lica je vrlo jednostavna – ubaci se fotografija osobe i u rezultatima se prikažu one koje su joj najsličnije. Izbor otmičara pao je na Mašu, a preko profila na Facebooku saznali su i njezino boravište te očito sve potrebne podatke. Ovaj je slučaj još jedno upozorenje koliko društvene mreže i objavljivanje osobnih podataka mogu biti opasni.

(Kliker.info-Oslobođenje)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku