hamburger-icon

Kliker.info

Relota: Novi Ustav BiH prvi zadatak nove parlamentarne većine

Relota: Novi Ustav BiH prvi zadatak nove parlamentarne većine

29 Augusta
22:37 2006

Portparol Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Mišo Relota kazao je za sutrašnje izdanje  «Dnevnog avaza» da bi prvi zadatak nove parlamentarne većine u BiH nakon oktobarskih Općih izbora mora biti izrada i usvajanje novog Ustava BiH. Za to će se, kako veli Relota, zalagati i HDZ BiH kao najjača hrvatska politička opcija.

– Nakon Općih izbora očekujemo se da će do Nove godine biti formirana vlast i  nova   parlamentarna većina  Prvi zadatak te parlamentarne većine mora biti otvaranje priče o Ustavnim promjenama i donošenje novog Ustava BiH. Mi očekujemo da će BiH dobiti novi Ustav do  30. juna iduće godine, jer je  sa ovakvim Ustavom  BiH ekonomski neodrživ – rekao je Relota za «Avaz»

On kaže da nakon Općih izbora i formiranja nove parlamentarne većine neće biti problem usvojiti novi Ustav BiH, te da se neće doći do «obaranja» ustavnih promjena kako se to desilo ove godine.

– Mi u HDZ BiH smo uvjereni da će nova parlamentarna većina u BiH, a čiji će član zasigurno biti i naša stranka, biti do sada najjača. To će biti prilika da se konačno  otkoče procesi proces ustavnih promjena – tvrdi Relota.

On nije želio govoriti gdje bi se vodili novi pregovori oko Ustava BiH i pod čijim posredstvom, dodajući da je o tome prerano govoriti.

(Avaz/Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku