hamburger-icon

Kliker.info

Reket u Hercegovini

Reket u Hercegovini

15 Decembra
12:17 2006

Od početka mjeseca nekoliko je takvih ozbiljnih prijava reketa došlo do MUP-a Zapadnohercegovačke županije. Prijetnje su stizale s hrvatske pre-paid mobilne kartice, pa se u čitavu istragu uključio i MUP RH. Drži se kako se neke žrtve još nisu usudile obratiti policiji. Kako doznajemo, u Zagrebu se trenutačno traga za skupinom kriminalaca, koju navodno predvodi jedan 34-godišnji Gruđanin, bivši vojnik. Riječ je o skupini čiji članovi već imaju mnoštvo kaznenih prijava za razbojništva, teške krađe, bludne radnje, iznude, oduzimanje vozila, zlostavljanje djece…  navode u PU zagrebačkoj.
To iznuđivačko klupko počelo se odmotavati preksinoć u Posušju, gdje je policija uhitila mladića koji je došao po novac od ucijenjenog poduzetnika.

Po svemu sudeći, radi se tek o kuriru te zločinačke organizacije.  Oni se barem tako predstavljaju svojim žrtvama, kojima su ukazivali na svu svoju moć i informiranost. Znali su čak i raspored nastavnih sati njihove djece te ostale pojedinosti o svim članovima obitelji, što upućuje na to da su već dulje vrijeme pratili svoj plijen. Nije isključeno da su pritom doznali i neke pomno skrivane obiteljske tajne, pa su i to uključili kao dodatni motiv. Bez bilo kakvog razgovora od žrtava bi tražili po nekoliko desetaka tisuća eura. Uz otmicu djece, na putu do škole ili negdje drugdje,  prijete i miniranjem automobila, što su, sumnja se, u nekim slučajevima već ostvarili. Stoga se i povela široka istraga. Nakon pošasti krađe vozila i iznude vlasnika ništa drugo im nije preostalo nego minirati i otimati djecu. Slično je u čitavoj regiji. To je dno dna  zaključuju u policiji.

 

 

 

Večernji list

 

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku