hamburger-icon

Kliker.info

Reis Cerić: Adresa Islamske zajednice u Srbiji je u Novom Pazaru

Reis Cerić: Adresa Islamske zajednice u Srbiji je u Novom Pazaru

28 Marta
03:47 2007

Vrhovni poglavar Islamske zajednice u BiH, reisu-l-ulema Mustafa ef. Cerić ocijenio je danas u Novom Pazaru da "Evropa još uvijek ne razumije muslimane na Balkanu". "Evropa će htjela-ne htjela morati da nas prihvati onakve kakvi smo, jer nijedna božija knjiga nije nastala tu, već na Istoku", rekao je
Cerić. On je dodao da je Bog stvorio sve ljude jednakima i da muslimani u Evropi treba da imaju ista prava kao i svi građani. "Evropa treba da je ponosna što ima muslimane, jer će joj pomoći u oporavku", rekao je Cerić. On je kritikovao "muslimane koji nisu prisustvovali" objedinjavanju IZ u Srbiji. "Ovo je značajan dan za institucije muslimana na Balkanu, a adresa Islamske zajednice u Srbiji od danas je Novi Pazar", rekao je Cerić.
On je ocijenio i da oni koji ne razumiju značaj Objediniteljskog Sabora, "zbog svojih sujeta i malih političkih kalkulacija", to čine na sopstvenu odgovornost prema Bogu.
Prema njegovim riječima, objedinjavanje islamskih zajednica u Srbiji je značajan datum za očuvanje i kontuninuitet muslimana na Balkanu i Evropi.


(kliker.info/onasa)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku