hamburger-icon

Kliker.info

Ramo Kadrić nakon hapšenja: Ako preživim ovu nepravdu, tužit ću policiju i RS! Komšije Srbi prvi su mi pritekli u pomoć

Ramo Kadrić nakon hapšenja: Ako preživim ovu nepravdu, tužit ću policiju i RS! Komšije Srbi prvi su mi pritekli u pomoć

08 Maja
16:34 2015

RamoK11Povratnik Ramo Kadrić u selo Gladoviće (Srebrenica) koji je uhapšen u akciji “Ruben” MUP-a RS, a potom i pušten na slobodu javljajući se na telefon novinaru novinske agencije Patria pozdravljao se s komšijom: “Nikola, hvala puno za podršku, dođi opet”, bile su Kadrićeve riječi prije nego je kroz suze prozborio halo.Na pitanje novinara ko je Nikola, Kadrić je ne mogavši zaustaviti suze kazao:

– Moj komšija i hvala svima koji brinu – kazao je Kadrić.

On je dalje pojasnio da je teško bolestan i da ne zna kako će preživjeti torturu koju je osjetio na svojoj koži, a uhapšen je jer je navodno terorista!

– Kakav ja terorista. Osjećam se grozno, uplašeno. Moja supruga ima i šećer i evo još ne dolazi sebi. Trese se sva. Ovo što smo mi doživjeli nema nigdje na svijetu. Ja sam čovjek poljoprivrednik, a ne terorista – kazao je Kadrić.

Strah koji je osjetio kada je policija RS-a uperila i repetirala oružje prema njemu bio je mjerljiv s onim strahom iz agresije, a sada se Kadrić pita može li sve ovo preživjeti.

– Jako sam slab i ako ovo preživim razmišljam o tužbi i naknadi štete za duševnu bol meni i mojoj porodici – dodao je Kadrić.

Inače, Kadrić je prvi čovjek povratnik u Srebrenicu u selo Gladovići, otac je petero djece i ima devetero unučadi.

– Pa, zar ja u ovim godinama da budem terorista. Moja porodica je u strahu, a jučer su mi i sina pratili po Konjević Polju, ne znam, da nisu pomislili da će nešto učiniti. Policija je u Bijeljini bila korektna prema meni. Bilo je malo provokacija, ali situacija je katastrofalna – dodao je Kadrić.

I za kraj kao i pravi Bošnjak domaćin pozvao je novinara u obilazak Srebrenice i okoline.

– Dođite kod mene bujrum svi. Ima mjesta, nije Ramo terorista već Bošnjak povratnik – istakao je Kadrić.

Danas je u posjetu Kadriću došao i Ćamil Duraković, načelnik Općine Srebernica koji je među prvima alarmirao javnost na nepravdu koja se proteklih dana dešava povratnicima u manji bh. entitet.

(Kliker.info-Oslobođenje)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku