hamburger-icon

Kliker.info

Raguž: ”Sanader nas nije iznevjerio”

Raguž: ”Sanader nas nije iznevjerio”

09 Oktobra
16:38 2006

Podsjetimo da je Sanader uoči izbora više puta izrazio svoju podršku Hrvatskom zajedništvu, pozvavši sve na okupljanje, da bi se netom nakon izbora njegova podrška svela na ponovni poziv na jedinstvo, ali uz napomenu da se Hrvatska neće miješati u unutarnjopolitičke stvari u BiH. Kazao je da Hrvati u BiH moraju znati da Zagreb nije njihov glavni grad.
Sanader je svojim obraćanjem preko videolinka na Konvenciji Hrvatskog zajedništva u Mostaru kazao da je BiH susjedna zemlja kojoj želi svako dobro, ali kako je rekao, to neće biti moguće ako Hrvati ne budu uživali svoju ravnopravnost i suverenost s drugim narodima u BiH.
Izbori su završili, a Hrvati su ponovno manjina u državnom Parlamentu, bez prava na ulaganje veta u Zastupničkom domu.
Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) Dragan Čović izrazio je nezadovoljstvo odnosom predsjednika hrvatske Vlade Ive Sanadera prema zbivanjima u BiH, te je ustvrdio kako ni hrvatski premijer ni vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić "ne razumiju procese u BiH".  "Službeni Zagreb i politika Ive Sanadera prema BiH doveli su do razjedinjenosti unutar hrvatskog političkog korpusa (u BiH) i Hrvate posve marginalizirali, što potvrđuje i izbor kandidata Socijaldemokratske partije (SDP) za člana Predsjedništva", kazao je Čović.

S druge strane, zamjenik predsjednika HDZ-a 1990. Martin Raguž je rekao da odgovornost ne treba svaljivati na Sanadera.
"Ne treba odgovornost na izbor Željka Komšića svaljivati na premijera Sanadera, jer se više puta očitavao o nužnosti međunarodne konferencije o BiH, kao i novog ustava koji će jamčiti suverenost Hrvatima. Problem je u onima koji ne prepoznaju problem izbornog modela koji je omogućio dolazak Komšića na vlast, a ne u premjeru Sanaderu", zaključio je Raguž u razgovoru za Dnevni list.

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku