hamburger-icon

Kliker.info

Radovan Karadšić izveden pred sudiju Haškog tribunala !!!

Radovan Karadšić izveden pred sudiju Haškog tribunala !!!

31 Jula
14:47 2008

Tačno u 16 sati i pet minuta u sudnicu broj jedan haškog Tribunala uveden je bivši predsjednik Republike Srpske  Radovan Karadžić.Karadžić deluje iscrpljeno, staro i deprimirano. Lanene široke pantalone i košulje iz "faze Dragana Dabiæa" zamenio je klasičnim teget odelom. Ni traga od imidža nadriljekara…Pred tročlanim sudskim vijeæem, kojim presjedava sudija Alphons Orie iz Holandije Kradžiæ je najpre sudiji potvrdio svoj identitet. On je na sudijino pitanje da li će danas imati advokata odgovorio:
"Imam savjetnike koje ne možete da vidite. Sada ću se sam zastupati i upoznat sam sa mogućnošću da može da mi bude dodeljen advokat po služebenoj dužnosti."
Sudija je potom počeo da upoznaje Karadžića sa istorijom optužnice It 95-5-18 i njenim osnovnim taèkama.Pošto ga je upoznao sa tačkama optužnice, sudija Orie je zatražio od Karadžića da navede svoje puno ime i prezime, mjesto i datum rodjenja.Kada se došlo do adrese pojavile su se prve "nedoumice". Karadžić nije bio siguran koju adresu treba da navede:
"Kao oficijlanu adresu mogu da navedem Krivače, Pale, RS, to je adresa moje supruge. Ali ako me pitate o adresi gdje sam uhapšen pod drugim identitetom onda je to ulica Jurija Gagarina na Novom Beogradu, rekao je Karadžić.
Na pitanje sudije, da li postoji još neko ko nije upoznat sa tim da se on nalazi u Hagu i koga bi sud o tome trebalo da obavjesti, Karadžić se prvi put nasmijao.
"Ne vjerujem da postoji iko ko ne zna da sam ovdje", rekao je Karadžić.Na pitanje sudije da li treba da se obavjesti neko diplomatsko predstavništvo o njegovom prebacivanju u Hag, Karadžić je odgovorio."Osjećam se kao državljanin RS, BiH, Srbije i Crne Gore. Sa ambasadorom BiH sam se sreo i pozdravio na aerodromu. Sa ambasadorom Srbije sam pričao, jedino mi se niko iz Crne Gore nije obratio".On je potom dodao da mu za sada ne treba pomoć diplomatskog predstavništva Crne Gore.   (Kliker.info-Mondo)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku