hamburger-icon

Kliker.info

Radončiću Bakir više nije kreten : Vrijeme je da se etablira probosanska reprezentacija na državnom nivou

Radončiću Bakir više nije kreten : Vrijeme je da se etablira probosanska reprezentacija na državnom nivou

11 Maja
01:48 2019

Predsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić, komentirao je u izjavi za portal Klix.ba današnji poziv SDA da njegova stranka uđe u vlast.

On je kazao da će SBB, nakon vrlo turbulentnih odnosa u predizbornoj kampanji, naredne sedmice “održati sjednicu predsjedništva i institucionalno odgovoriti na poziv kolega iz Stranke demokratske akcije”.


– Gospodin Bakir Izetbegović i ja smo već imali dva duža sastanka, vrlo smo strpljivo i detaljno, uz očekivani državnički pristup, razmotrili mnoge aspekte krize u BiH i vjerujem da možemo nastaviti u tom pravcu – kazao je Radončić.

Napomenuo je da SDA ovoga puta zaista želi da proširi patriotski blok i da su spremni na kadrovske ustupke kakve do sada nisu mogli primijetiti kao česte na bh. političkoj sceni.

– Meni se čini da ulazimo u finale koalicijskih odnosa koji bi trebali ići u korist svih, a najviše u korist deblokade sadašnje situacije i toliko potrebnog relaksiranja odnosa. I, sto je najvažnije, snažnog socio-ekonomskog iskoraka za koji postoje odlični finansijski preduslovi – rekao je Radončić.

Poručio je kako je SBB-u kompliment da ih nakon vrlo turbulentnih odnosa u predizbornoj kampanji drugi politički subjekti prepoznaju i javno kvalificiraju kao poželjne partnere u budućem probosanskom bloku i kao faktor stabilnosti.

– Zaista je vrijeme i da se, kako to neki nazivaju, etablira bosnjačka, a ja bih rekao, i probosanska reprezentacija na državnom nivou – zaključio je Radončić u izjavi za Klix.ba.

Podijeli

Jedan komentar

  1. puka 59 - UBLEHA
    puka 59 - UBLEHA 12 Maja, 15:34

    VETERANI 317 SBBR GORNJEG VAKUFA DODAJU DA KRENU U GRANDE UBLEHU REPREZENTACIJA.POZDRAV DOMOVINI DO DOSTOJANSTVA .

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku