hamburger-icon

Kliker.info

Radnička odmarališta ruglo grada

Radnička odmarališta ruglo grada

23 Augusta
15:24 2007

Sedam objekata u centralnom obalnom pojasu u  Neuma, uglavnom bivših radničkih odmarališta, potpuno je devastirano, što danas predstavlja najveće ruglo jednog našeg grada na moru.  
Kako saznajemo, među devastiranim se nalazi bivši objekt Centralnog komiteta (CK), hotel «Salinas», vlasništvo «Sodaso» iz Tuzle, koji je uništen u avionskom bombardovanju, objekt «Feroelektra»,  «Pošta», kompleks «Pliva», te odmarališta šumara i zdravstvenih radnika.
– Centralna zona Neuma potpuno je opterećena s tim devastiranim objektima koji se nalaze na najljepšem dijelu Neuma. To je ono što na neki način daje lošu sliku o Neumu – rekao je za «Dnevni avaz» načelnik Neuma Đuro Obradović.
On je od premijera Vlade Federacije BiH Nedžada Brankovića zatražio da potakne sadašnje vlasnike ovih objekata, uglavnom bivših velikih firmi, odnosno današnjih javnih preduzeća, da počnu rješavati problem ovih objekata.
– Oni nemaju nikakvog  interesa da tu u Neumu nešto rade, da  prodaju objekte ili ulažu u njihovu obnovu. Neumsko ruglo moglo bi biti još veće ukoliko se ovaj problem s devastiranim objektima uskoro ne počne rješavati – rekao je Obradović. (Dnevni avaz)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku