hamburger-icon

Kliker.info

Prvo obraćanje Putina nakon terorističkog napada u Moskvi :”Rusija je više puta prošla kroz najteža iskušenja. Tako će biti i sada”

Prvo obraćanje Putina nakon terorističkog napada u Moskvi :”Rusija je više puta prošla kroz najteža iskušenja. Tako će biti i sada”

23 Marta
15:14 2024

Nakon terorističkog napada na Crocus City Hall u moskovskoj oblasti, javnosti se obratio predsjednik Rusije Vladimir Putin.

On je uporedio teroriste Crocus sa nacistima, kako to odavno radi usporedbu s Ukrajincima.

“Teroristi će se suočiti sa odmazdom i zaboravom”, rekao je Putin i dodao da niko ne može uzdrmati jedinstvo ruskog naroda.

“Napadači su krenuli ka Ukrajini gdje ih je čekao siguran prolaz. Istražne i agencije za sprovođenje zakona učinit će sve da utvrde sve detalje terorističkog napada. Identifikovat ćemo i kazniti sve odgovorne”, rekao je Putin, te nastavio:

“Kriminalci su hladnokrvno ubijali Ruse i pucali u Ruse iz neposredne blizine kao nekada nacisti. Rusija je više puta prošla kroz najteža iskušenja. Tako će biti i sada”.

“Dodatne mjere protiv terorizma i sabotaže uvedene su u Moskvi i drugim regionima Rusije. Niko neće moći da sije razdor u multinacionalnom društvu. Rusija je suočena sa pripremljenim ubistvima ljudi”.

Putin je izrazio zahvalnost ekipama Hitne pomoći, vatrogascima i spasiocima koji su učinili sve da spase što više života.

Ruski lider je proglasio nacionlanu žalost u Rusiji u nedjelju.

(Kliker.info-Vijesti)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku