hamburger-icon

Kliker.info

Prvi put u 50 godina : Uspostava se trajektna vezu između SAD-a i Kube

Prvi put u 50 godina : Uspostava se trajektna vezu između SAD-a i Kube

06 Maja
16:33 2015

MiamiHavana2Sjedinjene Države objavile su u utorak da su izdane dozvole za trajektni prijevoz putnika između njihove zemlje i Kube, prvi put u više od 50 godina.”Nekoliko dozvola odobreno je u utorak” za trajektne veze, kazala je glasnogovornica američkog ministarstva financija u Washingtonu ne navodeći broj odobrenih dozvola.Dvije tvrtke s Floride potvrdile su da su ovlaštene pokrenuti trajektnu vezu do Kube, što je razdaljina od oko 150 km od američke obale.

“To je veliki korak naprijed”, kazao je Joseph Hingon, predsjednik tvrtke United Americas Shipping Services sa sjedištem u Miamiju, potvrđujući da njegova trajektna veza za Kubu sada ima zeleno svjetlo. Nada se početku prometa u augustu ili septembru.Na Facebook stranici se oglasila i tvrtka Havana Ferry Partners, objavivši “veliku novost i povijesni događaj”, govoreći o novoj vezi između četiri floridske luke i Kube.

Nove dozvole za promet uslijedile su nakon što su već uvedeni charter letovi za američko-kubanske putnike koji idu u posjet roditeljima.Tvrtka JetBlue iskoristila je priliku da najavi u utorak novi sedmični  charter let između New Yorka i Havane, organiziran u partnerstvu s tvrtkom Cuba Travel Services.

(Kliker.info-JL)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku