hamburger-icon

Kliker.info

Provjereni recept za uspjeh : Eh, da mi je biti Milin sin!

Provjereni recept za uspjeh : Eh, da mi je biti Milin sin!

27 Oktobra
03:57 2012
 
U Bosni i Hercegovini, to jeste u boljem dijelu iliti polovini nje, Republici Srpskoj, možda po logici stvari nije normalno ako čovjek nakon 40 godina radnoga staža dobije solidnu penziju u kojoj može da uživa u čarima ovog entiteta do kraja svoga života. Ali zato je jako normalno da mladić koji jedva ima dvadeset godina života bude veoma uspješan u MILIONSKIM poslovima. To je normalno u zemlji (dijelu zemlje) ako je u njoj jedan čovjek sve i svja i ako se taj čovjek zove Milorad Dodik. E onda je normalno da njegov sin bude i enormno bogat.

BiH jeste zemlja za poželjeti upravo zbog činjenice da mlad čovjek sa svojih nešto više od 20 godina može postati milioner. Da bi se to postiglo nije potreban nikakav trud, ni red, ni rad, dovoljno je da budeš Miletov sin, ili sin političara koji obnaša visoke funkcije ove države ili entiteta. Tada bojazan da nećeš imati najmanje milionček na bankovnom račinu ne postoji.Kada smo prije dvije godine saznali da Miletov sin Igor Dodik posjeduje milionski iznos, tadašnji premijer a sadašnji predsjednik RS je rekao da je njegov sin fin, dobar i čestit, te da se bavi lijepim poljoprivrednim biznisom. Izjavio je kako je bolje da mu je sin

poslovan nego da je narkoman. Svi bi mi, gospon Mile, htjeli da nam djeca budu poslovna i da postanu milioneri, a ne narkomani, ali ne preko grbače siromašnog naroda. Zanima me kakav je to recept koji može poštenom privredniku u RS omogućiti godišnju zaradu od 10 hiljada maraka, a kamoli stotinu ili famozni milion! Da ne spominjemo početno ulaganje u njegov biznis u vidu kredita u iznosu od 3 miliona konvertibilnih maraka.Dovoljno pa da čovjek postane milioner.

Pitanje je koliko imaju ostali članovi porodice Dodik (sa koliko miliona Milorad raspolaže, nemojmo ni da pomišljamo). Niti treba da razbijamo glavu u kojim gudurama i bjelosvjetskim bankama krije svoj novac i novac svojih političkih i poslovnih saradniika, jer tu misteriju ne bi razotkrio ni Poaro. Važno je da je za Milu sve po redu i zakonu i da su legalno stečeni novci na sigurnom!Kada sa ovim milonskim ciframa uporedimo onu informaciju o Dodikovoj kući na Dedinju od samo milion i po miliona maraka vidimo, nažalost, da se radi o velikoj zabludi, jer tih kuća ili treba da je više ili ista mora da stoji mnogo skuplje. Zar bi čovjek koji sinu za rođendan može pokloniti deset miliona kermića kupovao kuću od tričavih milion i po. Ma nema šanse. I kakava je to cifra za Milu koja nije okrugla. Ili je milion ili je dva, nema tu pola u pola! Uostalom, čovjek koji posjeduje pola države mora da ima barem deset kuća od po deset miliona maraka. Ako to nema onda nije nikakav Džek.

Jasno je kao dan zbog čega Mile dozvoljava tajkunima Radišićima i ostalima da po glavnom gradu Srpske grade svoja milonska zdanja. Treba se ugraditi, buraz! Treba uzeti milionček od debelog gotovana, a kako to učiniti ako sa njim nisi ruku pod ruku. Ako ti nije kum, kum od kuma ili kumovog kuma kum!Naravno da Mile nije sam! Ne bi on mogao poklanjati milione koje nema. Da bi ih imao mora ih od nekoga dobiti, a dobija ih od biznismena kojih se po RS nakupilo kao pečurki poslije kiše. Sve je to potkrepljeno patriotizmom i ljubavi prema otadžbini, pa kad se nako pobuni protiv ovih lezilebovića cijelo političko i javno mnijenje se digne u glas protiv ”paćenika” koji ruši sistem i dira u temelje Srpske. Pa naravno da će se politička vrhuška RS buniti protiv svakog pravednika koji se pobuni i upre prstom u kriminal – jer sve te silne patriote su se dobro ugradile u temelje Republike Srpske.

Koga je briga za one čije su kosti u njima, koji, nažalost, svoje živote izgubiše zarad sadašnjeg kriminala. Da li je Mile ikada pomislio da iza tih boraca ostaše djeca koja danas ne mogu da dobiju ni pošteno zaposlenje a kamoli milion maraka. Naravno da on o tome ne razmišlja, jer Miletov patriotizam se ne mjeri litrama prolivene krvi već litrama prodate nafte – onoj nepostojećoj ”mrziteljskoj” drugoj strani sa kojima vlasti RS sarađuju i koaliraju u vlasti od samog njenog nastanka. Zato se nije čuditi što djeca naših visokih političara vode milionske poslove, zabavljajući se pritom sa najpopularnijom balkanskom starletom, dok narod svojoj djeci ne može priuštiti ni čokoladicu. Naprosto, sa naših računa, kojih upravo zbog toga nemamo, novac je prešao u ruke vlastodržaca i njihovih privatnih biznismena! Ernest Bučinski (Buka)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku