hamburger-icon

Kliker.info

Prodaja suvenira nikad lošija

Prodaja suvenira nikad lošija

13 Septembra
20:22 2006
Za razliku od prošle godine kada su mostarski trgovci suvenirima radili punom parom od petog do desetog mjeseca, ove godine je prodaja samo u osmom mjesecu bila na nivou.
– Prošle godine se mnogo bolje trgovalo, ovog ljeta se itekako osjeti pad prodaje posebno onih suvenira koji su se ranijih godina mnogo više prodavali, kazao je Azer Krpo prodavač u Priječkoj čaršiji u Starom gradu.On je također kazao kako je «krivac» za lošu prodaju održavanje svjetskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj.

-Mislim da je mnogo manje turista posjetilo Mostar zbog činjenice da je ovog ljeta održan mundijal, zbog čega su se mnogi strani turisti odlučili za odlazak u Njemačku što su osjetili i turistički radnici u ovom gradu, rekao je KrpoOd Nino Derviševića trgovca suvenirima saznajemo kako je turista sve manje, što se odražava i na prodaju

– Turista skoro pa da i nema, ono malo ljudi što dođe iz susjedne Hrvatske uglavnom samo razgledaju. Polako se steče dojam da se turistička sezona u Mostaru, barem kada je prodaja u pitanju polako skraćuje. Ranije smo dobro trgovali po tri mjeseca, sada imamo špicu samo u osmom mjesecu, rekao je DerviševićPrema riječima trgovaca u Starom gradu u posljednje vrijeme najviše kupuju Španski i Njemački vojnici koji najviše zanimanja pokazuju za razne suvenira sa motivima Starog mosta .

Trgovci navode kako su strani vojnici u zadnje vrijeme veoma dobre mušterije, koji se nerijetko u svoje zemlje vračaju sa malo skupljim suvenirima.


Samir Đuderija (Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku