hamburger-icon

Kliker.info

Prestižno američko priznanje bračnom paru Pašić iz Sarajeva

Prestižno američko priznanje bračnom paru Pašić iz Sarajeva

19 Maja
10:19 2008

Američka humanitarna organizacija sa jevrejskim predznakom JFVC (Jewish Family Vocational Services ) sa sjedištem u Louisvilleu u državi Kentucky svake godine , sredinom maja dodjeljuje nagradu MOSAIC najuspješnijim emigrantima , američkim državljanima iz svih oblasti života.Ove godine je odabir kandidata i nagrađenih imao posebnu težinu jer je JFVC osnovan prije tačno sto godina sa ciljem da unaprijedi život građana u Louisvilleu  i fokusom na familiju, posao, obrazovanje te emigrante i izbjeglice.Četiri pojedinačne  MOSAIC nagrade ili tzv. pozdrav novim Amerikancima , na nesvakidašnjoj svečanosti  kojoj je prisustvovalo preko 350 zvanica, uručene su emigrantima iz Malija, Dominikanske republike, Izraela i Urugvaja, a po prvi put odličje je dodjeljeno i jednom bračnom paru. Upravo taj bračni par je nama i najinteresantniji jer se radi o Ðeniti i Rešadu Pašić iz Sarajeva,  koji već 16 godina u Louisvilleu uspješno grade američke karijere, advokata i ljekara ginekologa , profesora na UofL u Kentuckiyu.U izjavi za Kliker.info ističu, da  rad i stručnost ovdje  ne mogu ostati nezapaženi.
"Jako smo ponosni da nas je jedna tako uvazena organizacija kao sto je JFVS izabrala kao predstavnike uspjesnih emigranata u gradu  koji ima oko milion stanovnika. Naročito nam  je drago da predstavljamo Bosnu i Hercegovinu i da dobjanjem ovog priznanja predstavljamo našu domovinu u najboljem svjetlu. Nadamo se da će ovo priznanje dati podstreka i drugima da se školuju, vrijedno rade, te da budu uspješni u svojim profesijama i u svojim zajednicama. Najveća prednost života u Americi jeste upravo u tome da su ovdje svi imigranti i da se svaki trud i rad  prepozna i nagradi. Mi smo najbolji primjer da u Americi ne postoje nikakve predrasude o strancima i muslimanima u koliko se isti potrude da postanu uspješni članovi ovog drustva."
Inače, ovo priznanje bračnoj zajednici Bosanke i Hercegovca koju krasi jedinica Ema, apsolventica fakulteta za menadžment i ekonomiju , stiže nakon prošlogodišnjeg izbora dr Rešada Pašića za predsjednika Američkog Udruženja Laparoskopskih Ginekologa (AAGL – American Association Gynecologist Laparoskopic) koji okuplja preko 4000 članova ljekara.Ovogodišnja nagrada samo potvrđuje staro pravilo da iza uspješnog muškarca stoji uspješna žena.   H. Šetka (Kliker.info)
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku