hamburger-icon

Kliker.info

Premijer Crne Gore Milojko Spajić : Podrška rezoluciji je korak ka pomirenju unutar Crne Gore i regiona

Premijer Crne Gore Milojko Spajić : Podrška rezoluciji je korak ka pomirenju unutar Crne Gore i regiona

18 Maja
21:33 2024

Premijer Crne Gore Milojko Spajić prokomentarisao je zvanični tekst rezolucije o genocidu u Srebrenici, kazavši da je prihvatanje crnogorskih amandmana veliki uspjeh njihove diplomatije.

Naime, predstavnik Bosne i Hercegovine u Ujedinjenim nacijama Zlatko Lagumdžija rekao je sinoć da je usaglašena konačna verzija rezolucije, u koju su ugrađeni i crnogorski amandmani, s tim da je drugi značajno izmijenjen.

Komentarišući to što su amandmani usvojeni nakon dorade, Spajić je za crnogorske medije istakao da je riječ o tehničkim promjenama. Također je ocijenio da je podrška rezoluciji “korak ka pomirenju unutar Crne Gore, ali i regiona”.

Tekst prvog amandmana glasi: “Ponavljamo da se krivična odgovornost po međunarodnom pravu za zločin genocida ne može odnositi na bilo koju etničku, vjersku ili neku drugu zajednicu u cjelini”.

Crnogorski prijedlog za drugi amandman se odnosio na obavezu poštivanja Dejtonskog sporazuma, no amandman je prilagođen i glasi: “Ponavljamo čvrstu posvećenost da održavamo i jačamo jedinstvo u različitostima u Bosni i Hercegovini”.

(Kliker.info-agencije)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku