hamburger-icon

Kliker.info

Preko Žepe u Prud : Pomirili se Milorad Dodik i Sulejman Tihić

Preko Žepe u Prud : Pomirili se Milorad Dodik i Sulejman Tihić

17 Juna
05:48 2009

Ono što nije uspjelo Javieru Solani, pošlo je danas za rukom uglednom biznismenu Enveru Štitkovcu. Na otvaranje tvornice zdrave hrane koju je popularni Žuti izgradio u rodnoj Žepi došla su dvojica najtraženijih političara ovih dana Sulejman Tihić i Milorad Dodik.
Srdačan razgovor
Istodobno dok su u Mostaru razgovarali visoki predstavnik Valentin Inzko i lider HDZ-a BiH Dragan Čović, uz zdravu hranu u hladovini tvornice Dodik i Tihić pokušali su izgladiti nesporazume koji su doveli u pitanje opstanak prudskog procesa. Iako su proteklih dana razmjenjivali teške riječi, dvojica lidera su vrlo srdačno, pa i prijateljski razmijenila pozdrave i obišla postrojenja prve tvornice za preradu voća i povrća u istočnoj Bosni.Tihić je nakon susreta kazao da prudski proces nije mrtav i da će se on vratiti u pregovore čim Dodik jasno kaže da je Bosna i Hercegovina njegova država, a da je Republika Srpska njezin sastavni dio i da nema govora o odcjepljenju.Pomalo u sjeni političkih razgovora ostao je izniman poduzetnički pothvat Envera Štitkovca Žutog. Nakon što je sa svojom kompanijom Žepa inženjering ovaj mali gradić povezao s ostatkom zemlje, Žuti se odlučio na još jedan konkretan korak pomoći svojim sugrađanima. Zahvaljujući otvaranju tvornice u koju je uloženo šest milijuna maraka, stalni posao će dobiti gotovo 30 ljudi.- Kapaciteti tvornice su dosta veliki i ovo je mogućnost za mnoge kooperante s ovoga područja. Nadam se da će ih biti što više. Tržište je već osigurano, a najveći dio bit će distribuiran u Njemačku. Nijemci su bili ovdje i ispitivali tlo i šumu i njihove su ocjene vrlo pozitivne, kaže Štitkovac.
Podrška Vlade RS-a
Njegov poduzetnički pothvat konkretno je podržala i Vlada Republike Srpske s kreditnim sredstvima od 2,5 milijuna maraka. Premijer Milorad Dodik pohvalio je poslovnu inicijativu Envera Štitkovca, najavivši daljnju potporu entitetskih vlasti sličnim projektima.Unatoč činjenici da su na otvaranje njegove tvornice došli mnogi političari, Štitkovac ističe da nije član niti jedne stranke. Kaže da je njegov prvenstveni cilj pomoći narodu Žepe.- Ne mogu shvatiti ljude koji se odriču mjesta gdje su se rodili. Ja volim spavati ovdje na livadi nego bilo gdje u Sarajevu. Ljudima bih poručio da više rade i da gledaju naprijed, a ne da se stalno vraćaju unatrag. Treba gledati naprijed i raditi u interesu  mladih ljudi, kaže Žuti.

Dodik došao kasnije i sjeo  kod Tihića                         Sulejman Tihić je zajedno sa svojim suradnicima u Žepu došao sat prije Dodika. Lidera SNSD-a dočekao ga je u dijelu tvornice u kojem je Štitkovac pripremio ručak za goste. Dodik je novinarima priznao da ga je obradovao dolazak prvog čovjeka SDA. – Suljo, hoću li ja ovdje kod tebe sjesti, upitao je Dodik Tihića prije nego mu se pridružio za čelom stola s bogatom trpezom. Za stolom je još bilo mjesta za domaćina Štitkovca te ministre i zastupnike. (Kliker.info-Večernji list)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku