hamburger-icon

Kliker.info

Predsjedništvo BiH : Špirić ponovo mandatar

Predsjedništvo BiH : Špirić ponovo mandatar

28 Decembra
04:51 2007

Predsjedništvo BiH je donijelo odluku da je Nikola Špirić ponovo mandatar za sastav Vijeća ministara BiH, potvrdio je juče Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva BiH. Nikola Špirić je dobio četiri boda i to po dva od članova Predsjedništva Harisa Silajdžića i Nebojše Radmanovića, dok je listić Željka Komšića bio nevažeći."Donesena odluka je odmah potpisana i biće upućena sutra na sjednicu parlamenta Bosne i Hercegovine u dalju proceduru. Kandidat Mladen Ivanković Lijanović je dobio dva boda i to po jedan od gospodina Silajdžića i gospodina Radmanovića. Moj listić je bio nevažeći. Ja nijednom kandidatu nisam dao nijedan glas", kazao je Komšić.Upitan zašto još nije donesen budžet instutucija BiH, Komšić je kazao kako će se nacrt naći na sjednici Predsjedništva BiH najkasnije do 10. januara. "S obzirom da je budžet institucija BiH skoro dva mjeseca šetao po Vijeću ministara i tek prošle sedmice dostavljen Predsjedništvu BiH, odmah početkom januara najkasnije do 10. januara naći će se na sjednici Predsjedništva. Postoje dijametralno suprotni stavovi članova Predsjedništva vezano za budžet. Prije svega kada je u pitanju suma, odnosno povećanja budžeta. Prigovor gospodina Nebojše Radmanovića je da je on nerealan, previše uvećan, ali o tom potom. Vidjećemo na sjednici Predsjedništva kako će proći nacrt", kazao je Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva BiH. 

Osuda ubistva Benazir Buto   Komentarišući ubistvo bivše pakistanske premijerke Benazir Buto, Željko Komšić je kazao da je to za svaku osudu. "Prije svega ne može se tako nigdje ubijajući političke protivnike i ljude koji ne misle isto. Niti jednoj zemlji to neće donijeti dobro. Međutim, zbog sjednice na kojoj smo cijeli dan tu vijest sam sad prvi put čuo od vas novinara", kazao je Komšić.

Parlament danas o Špiriću      Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH danas bi trebalo da se izjasni o potvrđivanju odluke Predsjedništva BiH o imenovanju Nikole Špirića za mandatara Savjeta ministara BiH, saznaje Srna u Parlamentarnoj skupštini BiH.Stavljanje ove tačke na dnevni red Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, prethodiće sjednica Komisije za pripremu izbora Savjeta ministara BiH.(Kliker.info-NN)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku