hamburger-icon

Kliker.info

Potvrđena optužnica protiv Mirka Vračevića

Potvrđena optužnica protiv Mirka Vračevića

09 Januara
01:25 2007
Sud BiH potvrdio je 3. siječnja 2007. godine optužnicu protiv Mirka Vračevića koja ga tereti za krivično djelo zločina protiv čovječnosti, priopćeno je iz Suda BiH. Prema navodima optužnice Mirko Vračević  (zvani Srbin) je, u vremenu od srpnja 1993. do ožujka 1994. godine, kao pripadnik Bjelopoljske bojne Druge brigade HVO-a i u svojstvu stražara u logoru Vojno, između ostalog, planirao, poticao te osobno vršio napad na civilno bošnjačko stanovništvo općine Mostar.

Prema navodima optužnice Mirko Vračević je osobno dao značajan doprinos u jačanju funkcioniranja sustava zlostavljanja i progona Bošnjaka u logoru Vojno. Optužnica između ostalog navodi da je optuženi neutvrđenog dana u rujnu 1993. godine, prilikom transporta 50 zarobljenih muškaraca iz logora Heliodrom radi obavljanja prisilnog rada za snage HVO-a u Bijelom Polju, ubio jednu osobu a drugoj nanio teške tjelesne povrede.

Prema navodima optužnice, optuženi je neutvrđenog datuma u listopadu 1993. godine u krugu logora Vojno prišao maloljetnom zatvoreniku rekavši mu da će ga zaklati, nakon čega ga je više puta udario kundakom puške od čijih je udaraca zatvorenik zadobio teške tjelesne povrede.

Optužnica dalje navodi da je optuženi u više navrata u vremenu od 7. rujna do kraja studenog 1993. godine u logoru Vojno, odvodio jednu zatvorenicu logora u kuću u sklopu logora i pod prijetnjom za njen život i upotrebom fizičke sile prisiljavao je na seksualne odnose, navodi se u priopćenju Suda BiH.

(Fena)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku