hamburger-icon

Kliker.info

Potresna priča rudara: ‘Jednog kolegu diram, šamaram, ali ništa, oči i usta otvorene…’

Potresna priča rudara: ‘Jednog kolegu diram, šamaram, ali ništa, oči i usta otvorene…’

06 Septembra
22:10 2014

adnan1Iz rudnika u kojem je počeo raditi prije samo četiri dana, Adnan Šišić jedva se izvukao živ. Oporavlja se u zeničkoj bolnici.”Prijeloma nije bilo, ali malo sam natučen, koljena i kuk malo nagnječeni. Uglavnom, glava je živa”, kaže nam Adnan.Kobni dan u jami Raspotočje počeo je uobičajenim doručkom dva i pol kilometra ispod zemlje. A onda se, kaže – zatreslo tlo.”Nismo ni 2-3 zalogaja uzeli kad je to udarilo. Nas je samo pritisak razbacao, šljem mi je pao, hlače mi razderalo”, opisuje dramatične trenutke.

“U tim trenucima sam najviše razmišljao o smrti”, otkriva Adnan.Uski hodnik u kojem su ostali zatočeni brzo se punio metanom. Počela je rudarska bitka za život.

“Nas je počelo gušiti, derali smo se, gotovo. Sve su mi slike  prošle pred očima. I eto onda je odjednom procirkulirao zrak”, govori rudar.

“I osvijestilo me. I ja se okrećem, jednog kolegu diram, šamaram, ali ništa, samo oči otvorene i usta otvorena. Gotovo, preminuo je…”.

Adnan i preživjeli kolege počeli su kopati s jedne, a spasioci s druge strane. 20 sati kasnije, ugledali su svjetlo dana.

“Plakao sam od radosti, same suze”, opisuje Adnan.

U opasni rudnik, kao i mnoge – natjerala ga je gola egzistencija..

“Kada sam vidio da sam za Raspotočje raspoređen, meni je mrak pao na oči, ali eto nisam imao izbora. Ali, dolje se sigurno neću vratiti, tražit ću nešto drugo”, poručuje Adnan.(Kliker.info-RTL)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku