hamburger-icon

Kliker.info

Potresna priča o Lejli, kćerki silovane Bošnjakinje: Majka me je htjela zadaviti, mislila je da sam četnička beba

Potresna priča o Lejli, kćerki silovane Bošnjakinje: Majka me je htjela zadaviti, mislila je da sam četnička beba

11 Juna
06:46 2014

Lejla9911Britanski list Standard objavio je potresnu priču o 21-godišnjoj Lejli Damon, djevojci koja je rođena u Bosni i Hercegovini, nakon što je njenu majku silovao srpski vojnik u koncentracionom logoru.Britanski novinari koji su snimili Lejlinu majku nakon porođaja u Sarajevu, ističu da je ta žena tada htjela zadaviti svoju bebu.Ti novinari, Sian i Dan Damon, usvojili su Lejlu kada je bila stara samo devet dana i odveli su je u London, gdje je i odrasla u sada već punoljetnu djevojku.

Lejla je za britanske medije ispričala o svemu onome što se desilo njenoj majci kako bi podigla svijest o teškim i nezaboravnim posljedicama ratnih silovanja.”Ona me je apsolutno mrzila kada sam se rodila. Mislila je da sam zla, da sam četnička beba i da ću odrasti i biti poput muškarca koji ju je zlostavljao. Nije htjela imati nikakvu vezu sa mnom”, kazala je Lejla.Naime, sve detalje o tome kako je došla na svijet i šta se kasnije desilo, Lejla je saznala kada je napunila 18 godina. Tada su joj roditelji, koji su je usvojili, pokazali snimke intervjua koje su obavili s njenom majkom u bolnici u BiH.

“U videoporuci je kazala da me ne može držati kad plačem, jer će me zadaviti. Ta mržnja prema meni i drugoj djeci koja su rođena zbog silovanja je česta u ratu. Ogorčenost i gnjev koja nastaje je vrlo snažan i zbog toga djeca koja su žrtve rata teško budu prihvaćena u društvu”, priča Lejla.Lejla trenutno radi u humanitarnoj organizaciji War Child i o svome iskustvu je govorila na konferenciji o sprečavanju seksualnog nasilja u ratu.Inače, kako piše britanski list, Lejlina majka je u međuvremenu pronađena i 21-godišnjakinja već razmišlja da se susretne sa svojom biološkom majkom.”Za mene ne bi predstavljalo nikakav problem da je upoznam. Nisam puno ljuta, niti je mrzim”, ističe Lejla u razgovoru za britanski list Standard. (Kliker.info-AA)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku