hamburger-icon

Kliker.info

Ponovo eksplozije u Sarajevu : Nasred Čekaluše bačn eksploziv

Ponovo eksplozije u Sarajevu : Nasred Čekaluše bačn eksploziv

20 Septembra
03:54 2008

U sarajevskoj ulici Čekaluša oko jedna sat iz ponoći eksplodirala je nepoznata naprava. Povrijeđenih osoba na svu sreću nije bilo a materijalna šteta je nastala na tri automobila, koja su bila parkirana ispred zgrade. Oštećeni su automobili "golf2", čiji je vlasnik Suad Kadrić, zatim "reno klio" vlasništvo Vukmilo Miličević, te automobil Dine Čehajića, "golf 5".Pored oštećenih automobila, šteta je nastala i na nekoliko stanova u ulici Čekaluša 84, kao i u Čekaluša čikmi 2, na kojima su popucala stakla.Stanari, ispred čije je zgrade došlo do eksplozije, mislili su najprije da je plin eksplodirao.- Zavrnuli smo ventile i pozvali firmu "Sarajevogas". Međutim, kada su došli na lice mjesta utvrdili su da je sa plinom sve u redu – kazali su stanari koje smo u petak zatekli na licu mjesta, gdje su pripadnici sarajevske policije obavljali uviđaj.O svemu je obaviješten sarajevski kantonalni tužitelj Seno Duratbegović, koji je za "San" potvrdio da je do eksplozije došlo kada je, za sada, nepoznata osoba, bacila ekploziv na ulicu usljed čega su i nastala oštećenja.Međutim, nezvanično saznajemo da je eksploziv bio namijenjen Dini Čehajiću, koji je svoj automobil u Čekaluši slučajno parkirao. On se u momentu eksplozije navodno nalazio u jednoj od obližnjih kafana. 

Razne špekulacije  

Motivi eksplozije u petak nisu bili zvanično poznati. Ipak, kako saznajemo, među mnogobrojnim razlozima koje Tužilaštvo ispituje, jeste i mogućnost da je Čehajić bacio eksploziv u blizini svog automobila, kako bi naplatio štetu od osiguranja?! Međutim, pravi razlozi bit će poznati po okončanju istrage koja je u toku.Inače, Čehajić je policiji poznat od ranije. Naime, u maju prošle godine uhapšen je u velikoj akciji Federalne uprave policije. Smješten je u pritvor, gdje je bio do 15. augusta kada je izašao na slobodu. Protiv njega je podignuta i optužnica, a u toku je sudski postupak protiv njega.Pored Čehajića, tada su u akciji Fedelane uprave policije, zbog podmetanja bombi i bacanja molotovljevih koktela u Zeničko-dobojskom Kantonu, Srednjobosanskom i Kantonu Sarajevo, uhapšeni i Jasmin Ćatić Bomba, Almiru Andeliji i Edževit Zekić. Čehajić je, naime, optužen da je u maju prošle godine kod tunela Lapišnica u Sarajevu zapalio kamion turske firme "Urgent" koji je bio pun tekstilne robe, čija je vrijednost bila oko 100 hiljada maraka. 

Vještačenje eksploziva

Kantonalni tužitelj Seno Duradbegović, naložio je da se u narednim danima urade potrebna vještačenja, među kojima je i vještačenje eksploziva, kako bi se utvrdilo o kojoj vrsti eskploziva se radi.U Tužilaštvu Kantona Sarajevo u petak je saslušano i nekoliko osoba, među kojima je bio i navodno svjedok cijelog događaja?! Međutim, do okončanja ovog izdanja "Sana" policija u Sarajevu nije uhapsila nikoga. (Kliker.info-San)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku