hamburger-icon

Kliker.info

Policajac Goran Kelić vrijeđao ekipu RTV-a Mostar dok su snimali Vladu FBiH

Policajac Goran Kelić vrijeđao ekipu RTV-a Mostar dok su snimali Vladu FBiH

30 Januara
05:05 2007

Ekipa RTV Mostar danas  je, tokom realizacije priloga o obilježjima FBiH i RS, doživjela velike neugodnosti od strane unformiranih policajaca, koji obezbjeđuju objekat takozvane Federalne zgrade u Mostaru, saopćeno je iz te televizije. 

– Dok je naš kamerman Alan Hadžić, u društvu sa novinarom i urednikom  Sanelom Kajanom, rutinski – kao i bezbroj puta do sada – snimao kadrove zastava na pročelju zgrade, prišao je policajac, koji je na vrlo neljubazan i grub način nastojao onemogućiti našu ekipu da obavi svoj posao. Sve je bilo popraćeno prijetnjama i vrijeđanjem, te je kulminiralo i fizičkim naguravanjem naše ekipe. Policajac, za kojeg smo naknadno saznali da se zove Goran Kelić, nastavio je sa prijetnjama ekipi, te je pozvao još šest policajaca, koji su našu ekipu legitimisali još jedanput – navodi se u saopćenju RTV Mostar.

Iako su novinar i kamerman nastojali da policajcima objasne da rade svoj rutinski posao, dodali su u RTV Mostar, uniformirani policajci su nastavili sa legitimisanjem ekipe, te su sprječavali njihov odlazak  s mjesta događaja.

 Tek nakon što je pred takozvanu Federalnu zgradu došao direktor RTV Mostar Alija Behram, uprkos daljnjim prijetnjama, ekipa RTV Mostar ipak je napustila mjesto snimanja.

– Ne dovodeći u pitanje provjeru identiteta naše ekipe, ipak smatramo nedopustivim ponašanje policajca Gorana Kelića i njegovih kolega, koji su vrlo grubo, i uz vrijeđanje, ponižavali i zadržavali našu ekipu, a samim tim i RTV Mostar, te medijsku profesiju – dodaje se u saopćenju RTV Mostar.

RTV Mostar će ovim povodom preduzeti zakonom propisane aktivnosti i pozvati medijsku zajednicu i njena udruženja da stanu u zaštitu novinara i profesije. Smatramo da ovakvo ponašanje policajaca prema medijima se može dogoditi samo u retrogradnim boljševičkim sistemima, za koje smo mislili da su odavno ostali iza nas, te nam je nevjerovatno da se pojedinci u strukturama Federalne policije i dan-danas ponašaju kao da je 1967., a ne 2007. godina.

(Kliker.info)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku