hamburger-icon

Kliker.info

Podrška načelniku Ćamilu : Srbi i Bošnjaci u Srebrenici zajedno na protestu !

Podrška načelniku Ćamilu : Srbi i Bošnjaci u Srebrenici zajedno na protestu !

28 Septembra
16:14 2015

Protestsre7Nekoliko stotina Srebreničana, i Bošnjaka i Srba, okupilo se jutros ispred zgrade Općine na protestima u znak podrške načelniku Ćamilu Durakoviću koji je u četvrtak 24. septembra podnio ostavku na ovu poziciju, javlja reporter novinske agencije Patria.

Srebreničani traže da Duraković ostane načelnik. Neki od njih su nosili i transparente na kojima su bile ispisane poruke ” Milorade Dodiku dođi u Srebrenicu i očisti ove iz SNSD-a” i “Hamdija odlazi u svoju Vogošću”.Duraković je ostavku podnio nakon što su na zadnjoj sjednici Skupštine uz odbornike SNSD-a za smjenu direktora tamošnjeg Doma zdravlja Nenada Miloševića glasali i odbornici SDA, SDP-a i Stranke za BiH.

On smatra da direktor Doma zdravlja mora biti u službi građana, a ne stranaka, te da je bez ikakvog valjanog i argumentiranog razloga smijenjen.Na protestima su se pojavili građani Srebrenice, i Srbi i Bošnjaci, i bilo je interesantno vidjeti s jedne strane ulice čiču sa šajkačom, dok su s druge strane stajale ‘Majke Srebrenice’.

(Kliker.info-NAP)

Podijeli

Jedan komentar

  1. puka 59 - ISTINA
    puka 59 - ISTINA 28 Septembra, 17:22

    VETERANI 317 SBBR HEROJ GRADA DAJU PODRŠKU ĆAMILU KAO ŠTO ZNAJU DA SU ON I EMIR HAHBABI U DF .POZDRAV DOMOVINI I UTEGNITE DO OPŠTINSKIH .

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku