hamburger-icon

Kliker.info

Počeo sastanak lidera SDA, Stranke za BiH, HDZ-a BiH i HDZ-a 1990.

Počeo sastanak lidera SDA, Stranke za BiH, HDZ-a BiH i HDZ-a 1990.

06 Februara
03:48 2007

Lideri Stranke demokratske akcije, Stranke za BiH, HDZ-a BiH i HDZ-a 1990 sastali su se danas poslijepodne u Centrali SDA u Sarajevu kako bi nastavili razgovore o formiranju vlasti u Federaciji BiH. Predsjednik Stranke za BiH Haris Silajdžić je izjavio novinarima kako ne može reći ništa prije sastanka. Na novinarsko pitanje koliko je točno da nisu samo nesuglasice između dva HDZ-a nego da ih ima i između SDA i Stranke za BiH, Silajdžić je kazao da su one riješene.
 "Nije bilo nikakvih velikih nesuglasica, one su riješene", kazao je predsjednik Stranke za BiH dodajući kako nije riješen "problem Mirnesa Ajanovića". 
 Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović je, govoreći o raspodjeli resora u Vladi FBiH, kazao da nisu uopće podijeljena ministarstva ni po narodima, a ni po strankama. 
 "To je posao koji tek danas treba raditi. Prošli put ste bili informirani da se nismo dogovorili o tome koje ministarstvo pripada kojem narodu, kojoj stranci. U Vladi Federacije jedno je neupitno, ministar financija će biti iz reda HDZ-a, a ostala ministarstva treba dogovarati", kazao je Čović. Predsjednik HDZ-a 1990 Božo Ljubić je rekao da je razgovarao sa Čovićem.
 "Neke stvari smo razjasnili, usuglasili smo se oko toga šta bi to bilo dobro. Dogovarali smo se, ali se nismo dogovorili. Najpreciznije što mogu reći, tu je došlo do određenog približavanja, nadam se da ćemo danas doći do rješenja", kazao je Ljubić.
 
(Fena)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku